زن و بازیابی هویت حقیقی
۱۴۰۳-۰۶-۱۰


پدیدآورنده: سید علی خامنه ای(مد ظله العالی)

مشخصات نشر: تهران: انتشارات انقلاب اسلامی ( وابسته به موسسه ی پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی)، 1392

مشخصات ظاهری: 311ص

شماره راهنما: ک گ / 231خ 297/4831

زن و بازیابی هویت حقیقی مجموعه بیانات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه العالی) می‌باشد که در 4 بخش اصلی و 22 فصل به بررسی مسائل مختلف حوزه زن و خانواده می‌پردازد. از موضوعات این کتاب میتوان به « پیشینه تاریخی، نگاه غرب به زن، الگوی قرآنی اسلامی زن ، برابری و تفاوت میان زن و مرد، عوامل انحطاط زن، نقش زن در خانواده و اجتماع، مسائل مربوط به حجاب و ...» اشاره کرد. عناوین اصلی این کتاب: اشاره؛ فهرست؛ مقدّمه؛ بخش اول: كليّات مباحث زن و خانواده؛ بخش دوم: سيماي زن در بُعدِ فردي؛ بخش سوّم: سيماي زن در بُعد خانوادگي؛ بخش چهارم: سيماي زن در بُعد اجتماعي.

در بخشی از مقدمه‌ی این کتاب آمده است: «استکبار جهانی در کنار حمایت از جنبش‌های فمینیستی، القای جهانی‌سازی یعنی تبدیل همه‌ی عالم به دهکده‌ای کوچک و واحد را متمم فاعلیت خویش ساخت تا هرچه سریع‌تر بر طراحی ساختار هویتی مطلوب خویش و جهان‌شمولی تئوری‌ها و خواسته‌هایش نایل آید.»

در این اثر بیانات رهبر انقلاب اسلامی را درباره اساسی‌ترین مسایل زنان در جامعه امروزی می خوانید. نکاتی همچون اهمیت نقش زنان در جامعه، کوتاهی جوامع‌اسلامی نسبت به نظراسلام در مورد زن، پیشینه تاریخی حقوق زنان قبل و بعد از اسلام، وضعیت زن در غرب و در تمدن کنونی اسلامی، سیمای فردی، خانوادگی و اجتماعی زن در دنیای مدرن.

تجربیِات بشری بخصوص تجربه‌ی زنان در جاهلیّت قدیم و در جاهلیّت عصر جدید، پر از تعارضات و تناقضات رفتاری است و به دلیل چند وجهی بودنِ موضوع و تعدّد آثار و پیامدهای آن، زنان در مقام تشخیص درستی و داوری متعارضات، دچار حیرت، سردرگمی و بلاتکلیفی شده‌اند. جهان امروز برای همه‌ی امور زندگی، تعریف و تبیینی دارد امّا تعریف و تصویر صحیحی از هویّت و چیستی و جایگاه انسانی بنام زن - به‌عنوان سنگ بنای جامعه و حیات - نداشته و بدون شناخت شخصیت، حقوق، وظایف و اختیارات وی، جهان را به چالش کشیده و هل مِن مبارز می‌طلبد. خود به بیراهه رفته و دیگران را نیز به بیراهه می‌کشاند.
جهان امروز در مقوله‌ی زن و با هدف به بند کشیدن روحش، تنها به رهاسازی جسم او می‌اندیشد و قوانین موضوعه‌ی جهان امروز نیز، صرفاً پیرامون مسائل مادّی و سهل‌الوصول نمودن طریق طلاق و تشویق به نحوه‌های زندگی خاص و تن ندادن به مسئولیتهای خانوادگی است. زن و پیوندهای روحی - اخلاقیش، هرگز مورد طلب و تلاش جهان امروز نیست. این در حالی است که خدای اسلام، زن را بزرگ می‌بیند و برای پیوندهای روحی و عاطفی‌اش، تعریف و تصویری روشن دارد.
محتوای این کتاب اگرچه در اقتضائات و شرایط و زمانهای مختلف افاضه و ایراد گشته امّا از یک هماهنگی و ارتباط درونی و روح واحد بهره‌مند است و نیز این کلمات از زبان انسانی جاری است که با ره‌توشه‌ی دانش الهی در ثقلین و آگاهی به مسائل زمان وحوادث واقعه، وظیفه ی سنگین پاسخگویی به نیاز انسانی و هدایتگری را عهده دار است. کتاب حاضر به صورت خلاصه به سه زبان انگلیسی، فرانسه و عربی نیز ترجمه شده است.

زنان دارای نقش اول و برجسته در انقلاب و جنگ

اگر زنان به انقلاب نپیوسته بودند، انقلاب پیروز نمى‌شد؛ جوانان براى پیوستن به صفوف انقلاب، از خانه‌ها بیرون نمى‌آمدند؛ مادرانشان نمى‌گذاشتند، یا حداقل آنها را تشویق نمى‌کردند. اگر زنان دل در گرو انقلاب نداشتند، مردان این‌طور آزادنه در صفوف انقلاب جانفشانى نمى‌کردند. نقش زن در انقلاب، هم به‌طور مستقیم، و هم به‌طور غیرمستقیم، یک نقش برجسته و مجموعاً نقش اول است؛ در جنگ هم همین‌طور بود.


 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه و متن کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید