دین رسانه ای آثار و پیامدها
۱۴۰۳-۰۶-۱۰

 

پدیدآور: عصمت الله احمدی رشاد

مشخصات نشر: قم: بوستان کتاب، 1395

مشخصات ظاهری: 339ص.

شماره راهنمای دیویی: د285الف 045/297

 

معرفی کتاب:

در جهان کنونی، کسی منکر قدرت جادویی رسانه‌های جمعی الکترونیکی، در ساخت و هدایت افکار عمومی نیست. با توسعه‌ی صنعت رسانه‌ای و تنوع کارکردهای آن، قدرت این سامانه‌های جمعی، نیز در جنبه‌های گوناگون اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به طرز بارزی افزایش یافته و جهان دیگری به نام «دنیای رسانه‌ای» را در پیش روی ما قرار داده است. دین نیز تحت تأثیر «رسانه‌ای شدن» تغییرات فاحشی را در محتوا و روش خود پذیرفته و به عنوان یک فهم فرافرهنگی، فراتر از ساختار فکری جامعه، از راه رسانه‌ها و گفتمان‌های عمومی، تحقق می‌یابد. رسانه‌ها شکل جدیدی از دینداری را تولید می‌کنند و رابطه‌‌ی جدیدی بین دین، سیاست، زندگی و اقتصاد برقرار می‌کنند کتاب « دین‌رسانه‌ای آثار و پیامدها » حاصل کاوش‌های فکری نویسنده آن است که به بررسی موضوعات فوق در قالب یک مقدمه و پنج فصل پرداخته است.

در فصل نخست کتاب «دین رسانه ای آثار و پیامدها» که به ادبیات و مفاهیم اختصاص یافته نویسنده به تبیین مفاهیم رسانه‌ای موجود در ادبیات رسانه‌ای پرداخته و در سه نوشتار رسانه‌های جمعی را به حیث ابزار ارتباطی و تکنولوژیک، تلقی و تفسیر دین در رسانه‌های جمعی و در نهایت « رسانه‌ای شدن» را به بحث نشسته است. در فصل دوم، به تبیین علمی «رسانه‌ای شدن» پرداخته و اصل «پیام» را به عنوان موضوع اصلی در ارتباطات انسانی، از حیث شکل و محتوا، اصالت تاریخی و فلسفی، تن یافتگی و تن زدوده‌گی و درهم تنیدگی فرهنگی در فن‌آوری‌های موجود ارتباطات رسانه‌ای و سایبری به جستجو گرفته است.

در فصل سوم کتاب «دین رسانه ای آثار و پیامدها» که به ابعاد اجتماعی و دینی رسانه‌ای شدن، اختصاص یافته و در حقیقت مغز استخوان بحث «رسانه‌ای شدن» دین نیز محسوب می‌گردد، حضور مفاهیم دینی در رسانه‌های جمعی و الکترونیکی در قالب سه نوشتار به کنکاش گرفته شده است.

فصل چهارم، آثار پنهان رسانه‌ای شدن دین مورد بحث قرار گرفته که دو موضوع مهم و حیاتی «خود اجتهادی در دین رسانه‌ای» و «خود مختاری در دین رسانه‌ای» در نسب به خودآگاه و ناخود آگاه فرد، نهادها و سازمانهای دینی، مرجعیت‌های دینی و مذهبی جامعه، مورد کنکاش علمی و نظری قرار گرفته است.

فصل پنجم نتایج مباحث بنیادی ذاتگرایی، ابزارگرایی و نظریه تعامل‌گرا را در آن می‌بیند که دین رسانه‌ای، بر بنیاد ذاتگرایی و تعامل، شکل می‌گیرد. به این معنا که هر یک از پیام‌های رسانه‌ای و دینی اگر دارای ذات مستقل نباشند، نمی‌توانند با هم تعامل نمایند. تعامل و داد و ستد فرع بر دو ذات مستقل می‌باشند.

کتاب «دین رسانه ای آثار و پیامدها» توسط انتشارات بوستان کتاب به چاپ رسیده است.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید