پدیدآور: علی صفائی حائری
مشخصات نشر: قم، انتشاراتلیله القدر،1402
مشخصات ظاهری: 76ص
شماره راهنمای دیویی: 1402ر682ص466/297
معرفی کتاب:
معرفی کتاب« رشد» گفتگو از «هدف زندگی» و اینکه آدمی، چه سرمایه هایی دارد و آنها را در چه راهی مصرف میکند، محور اصلی این کتاب است. «قدرت» است یا «ثروت» یا «شناخت و عرفان» یا «آزادی» یا «تکامل» یا ….؟! و چرا؟
هدف زندگی در مطالعه ی کتاب« رشد» ، به «لحظه» ها و «جهت» این لحظه ها و «انتخاب ها و تَحرّک»های در هر لحظه و آنچه «مُحرّک» شماست توجه داشته باشید. این گفتگو نیازمند مقدمه ای بوده است که استاد صفایی ذیل «درهم آمیختگی واژه ها و مفاهیم» و «تُهی شدن واژگان از معنا» به تبیین آن پرداخته اند.کتاب رشد؛ دیداری تازه با سوره عصر نوشته علی صفایی حائری تفسیری معنایی و محتوایی بر سوره «والعصر» است. سوره عصر، یکصد و سومین سوره قرآن کریم است و در مکه نازل شده است. خداوند در نخستین آیه این سوره به «عصر» قسم یاد کرده است، و به همین دلیل هم این سوره «عصر» نامیده شده است. سوره در جواب این قسم، به خلاصهای از معارف قرآن اشاره میکند، و تمامی معارف قرآنی و مقاصد مختلف آن را که عبارتاند از: ایمان، عمل صالح، حق و صبر، در کوتاهترین بیان خلاصه کرده است.این سوره مبارک سه آیه، چهارده کلمه و ۷۳ یا ۶۸ حرف دارد.
کلمه عصر به معنی زمان، بعدازظهر، فشار، و… آمده است. در آیه دوم این سوره هشداری در زمینه خسران به همه انسانها داده میشود. اما در پایان کسانی که ایمان آوردهاند، عمل صالح انجام میدهند و دیگران را به حق توصیه میکنند و به صبر فرامیخوانند را از خسران دیدگان جدا میکند. از دید مفسرین این سوره کلیه معارف قرآنی را به کوتاهترین شکل ممکن خلاصه کرده است به همین دلیل خواندن تفسیر آن میتواند راهنمای انسانها باشد. کتاب« رشد » سعی دارد مسیر روشنی از آیات قرآن به مخاطب ارائه کند.
بخشی از کتاب رشد
آنچه که به اوج خویش رسید؛ مثلاً قدرت بازوها، قدرت فکری، قدرت عقلی، قدرت روحی ووو هنگامی که به اوج خود رسیدند و از نقصها رها شدند، تازه همینها همراه یکی از دو حالت رشد و یا خسر هستند. اگر با دستم و قدرت بازویم در جهت عالیتر کار کنم، رشد کردهام وگرنه خسارت دیدهام و باختهام.
کتاب« رشد» توسط انتشارات بوستان کتاب به چاپ رسیده است