پدیدآور: حسین روحانی نژاد
مشخصات نشر: تهران: سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، ۱۳۸۵
مشخصات ظاهری: 419 ص
رده بندی دیویی:و783ر297/83
معرفی کتاب:
کتاب ولایت در عرفان تألیف حسین روحانی نژاد در5 فصل و هر فصل شامل چند بخش می شود( فصل اول :چیستی ولایت : بخش یکم: نبوت بخش دوم: ولایت بخش سوم : خلافت بخش چهارم: ولایت از دیدگاه عده ای از اکابر عرفان
فصل دوم: گسترة ولایت: بخش یکم : طبقه بندی بخش دوم: تفاوت ها و ویژگی ها بخش سوم: مراتب ولایت بخش چهارم: ولی و انسان کامل
فصل سوم: مبانی ولایت: بخش یکم: تجلی بخش دوم أسما و صفات حق تعالی بخش سوم: کشف و شهود یا تجربه عرفانی بخش چهارم: وحی و الهام فصل چهارم: زمینه ها و عوامل تحقق ولایت فصل پنجم: ختم ولایت ) که مفهوم ولایت را در عرفان اسلامی بررسی می کند.
ولایت، قاعده و اساس طریق تصوف و عرفان است. در دستگاه آفرینش، وجود نبی و رسول و وصی و ولی، برای هدایت و رشد و رفاه آدمیان، ضرورتی اجتناب ناپذیر است و در همه ادوار، نبی یا رسولی و پس از او رسولی و پس از او وصی ای یا ولی ای- به عنوان قائم مقام- بوده است تا اینکه نبی و رسول دیگر ظهور می کرده و مبعوث می گردیده است تا آنگاه که خورشید خاتم ولایت، مهدی موعود(عج) ظهور می کند و بر عالمیان و آدمیان تابیدن گیرد، ولی با غروب او قیامت به پا میشود و حکم دنیا به آخرت باز می گردد و صورت اخروی آشکار و همواره بر آن باقی و ماندگار می شود. ارباب معرفت حتی ذکر خدا را در صورتی تحقیقی و اثرگذار می دانند که به تصرف صاحب ولایت در زمین مستعد دل سالکان قرار گیرد و خودسرانه و بدون رعایت موازین شریعت، صورت نپذیرد. ذکری که صاحب ولایت به آن توصیه و تأکید می کند، ثمره شجره ولایت اوست که از شکوفه « اذکرکم» پدید آمده و در فضای ولایت پرورده شده و از آفتاب اخلاق و آب همت مدد گرفته و از علفهای هرز رجس و پلیدی طبع و نفس، به لطف حق پیراسته گردیده است. چنین ذکری سبزه ایمان می رویاند و روز به روز به رشد و نمو است و در سایه سار نخل ولایت، به شجره عرفان و معرفت مبدل می گردد به گونهای که علم او علم الهی، قدرت او قدرت الهی و فعل او فعل حق باشد.