
پدید آور: محمود مهدوی دامغانی؛ ترجمه کمال الدین عزاب
مشخصات نشر: مشهد : جهاد دانشگاهی، 1385
مشخصات ظاهری : 248 صفحه
شماره دیویی : م گ / ن 347 م 93 / 297
معرفی کتاب :
در نیایش های پیامبر مکرم ( ص) ، نکته هایی دیده می شود که سخت آموزنده است و باید عموم مردم به ویژه زمامداران جامعه، آن ها را همواره مدنظر داشته باشند. چنان که به فرموده پیامبر اکرم (ص) از ستم کردن و ستم پذیری و گمراه کردن خلق خدا و گمراه شدن به وسیله دیگران به خدا پناه ببرند. لطفا بنگرید که حضرت ختمی مرتبت در محراب عبادت و خلوت نیایش و دعا چگونه از آنچه گفته شد به خداوند متعال پناه می برند و به پیشگاه حضرت حق، با زاری و لابه عرضه می دارد که :"پروردگارا ! همانا که من به تو پناه می برم از اینکه کسی را گمراه سازم یا خود گمراه شوم، و کسی را زبون سازم یا به زبونی افتم، یا بر کسی ستم روا دارم یا بر من ستم روا داشته شود و چیزی را ندانم یا چیزی بر من ندانسته بماند ...."
و احتمال این نکته هم هست که منظور از این همه زاری به پیشگاه خداوند، آموزش دادن به خلق باشد. خداوند متعال به عنایت خویش بر همه منت نهد و خوشی و آرامش پذیری از دعاها را ارزانی فرماید.
نیایش های پیامبر اکرم (ص) را از دو جهت می توان با اهمیت شمرد: یکی از آن جهت که متعلق به بنیان گذار این آیین هستند و از این رو مستقیم ترین و بی آلایش ترین معرفت را از موضوعات وابسته، که گوهر آنها اساسی ترین موضوعات دینی می باشد، در اختیار می گذارند و ما می توانیم آن ها را تفسیری بی واسطه و قابل اعتماد از اسلام و جهان بینی اسلامی به شمار آوریم، و دیگر، سبک بیان آن ها به صورت دعا و نیایش است که به این معرفت، رنگ بی رنگی و خلوص و پاکی می بخشد و آدمی را وامی دارد با نشاندن خود در موقعیت گوینده ی نخستین آن ها، از درون به این معرفت بنگرد و نزدیک شود و در یک تلاش معنوی، معرفت موجود در نیایش را، در آغاز به تجربه عقلانی در آورد و در صورت توفیق الهی ، به تجربه باطنی کشاند.
کتاب " نیایش های پیامبر (ص)" در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.