صوت قرائت آیات کتب درسی قرآن منتشر میشود
امکان شنیدن صوت آیات کتابهای قرآن درسی پایههای سوم تا ششم، از طریق اسکن رمزینهها(کیو آر کد) مهیا میشود.
به گزارش ایکنا، همزمان با آغاز سال تحصیلی از سوی سازمان پژوهش و برنامهریزی درسی خبری منتشر شد مبنی بر اینکه دانشآموزان پایه سوم تا ششم ابتدایی در محتوای قرآن درسی خود با تغییراتی روبرو خواهند شد که پیشتر مطلبی در مورد آن در ایکنا منتشر شد. از جمله تحولات و تغییراتی که در زمینه تألیف قرآنهای درسی امسال شاهد آن هستیم، ضمیمه شدن فایلهای صوتی است که طی آن آیات مندرج در هر یک از کتابهای درسی مقاطع تحصیلی ذکر شده، هم به شکل قرائت ترتیل و هم به شکل قرائت تحقیق ارائه میشود.
در اصل ماهیت این اقدام به این شکل است که کتابهای قرآن پایه سوم تا ششم سال تحصیلی جاری با رمزینه (کیو آر کدهایی) به چاپ رسیدهاند که زین پس دانشآموزان هر یک از این پایههای تحصیلی، با اسکن آن قادر خواهند بود، قرائت ترتیل و تحقیق آیات مورد نظر خود را به شکل صوتی نیز شنوا باشند.
براساس تصمیم اتخاذ شده از سوی دفتر سیاستگذاری کتابهای درسی، محتوای کتابهای قرآنی پایه سوم تا ششم ابتدایی به این شکل سامان یافته است که دانشآموزان به جای مواجهه با یک صفحه کامل آیات قرآن، با منتخبی از آیات که بیشتر در زندگی با آنها مأنوس هستند، روبرو شده و سعی بر این بوده است تا دانشآموزان علاوه بر روانخوانی و انس با آیات و توجه به نکات تدبری، این توانایی را داشته باشند که منتخبی از این آیات را در پایان سال تحصیلی از حفظ بخوانند. قرائت ترتیل فایل صوتی آیات کتابهای درسی پایه سوم تا ششم ابتدایی را «ابوالفضل جویائیان» و قرائت تحقیق نیز برعهده «مجتبی قدبیگی» است و روند ضبط این فایلها همچنان ادامه دارد. ابوالفضل جویائیان درباره ماهیت این اقدام در زمینه کتابهای درسی قرآن گفت: بیشترین تمرکز برای ضبط قرائت آیات مربوط به دوره دوم مقطع ابتدایی و پایههای چهارم، پنجم و ششم است که کار ضبط قرائت آنها با نظارت استاد «حسینعلی شریف» در حال انجام است و با اعمال برخی اصلاحات تصور میکنم به زودی برای استفاده دانشآموزان و معلمان قرآن مدارس، بتوانیم آنها را در اختیار ایشان قرار دهیم.
وی با اشاره به توزیع کتابهای درسی همراه با رمزینه(کیوآرکد)های هر درس همزمان با شروع سال تحصیلی ادامه داد: انشاءالله با آمادهسازی فایلهای صوتی قرائت هر کدام از آیات و انتشار آنها، دانشآموزان و معلمان قرآن مدارس میتوانند با اسکن هر یک از این رمزینهها هم در محیط کلاس و هم در محیط خانه، به دفعات طریقه صحیح تلاوت آیات را شنوا باشند.
جویائیان تصریح کرد: در قرائت ترتیل و تحقیق هر کدام از آیات تلاش شده است تا هم جمله به جمله این آیات قرائت شود و هم به شکل تلاوتهای مجلسی که معمولاً در محافل قرآنی رایج است، این قرائتها صورت گیرد تا علاوه بر تأمین نظرات گوناگون، سطح سلیقه دانشآموزان نیز ارتقا یابد.
وی در پایان گفت: استفاده از رمزینه(کیوآرکد) نیازمند فرهنگسازی است. در عرصه نشر کتاب امروزه شاهدیم که در چاپ و انتشار بسیاری از کتابها چه قرآنی و چه غیره، رمزینههایی در نظر گرفته شده است. مخاطب به محض اسکن هر کدام از آنها در جریان اطلاعات صوتی، تصویری بیشتری قرار میگیرد، ولی با وجود این تدابیر، هنوز استفاده درخوری از آن نمیشود.