جرعه ای از زلال نهج البلاغه(جلد اول)
پدیدآورنده: حسن صادقی
مشخصات نشر: قم: میراث ماندگار، 1403
مشخصات ظاهری: 219ص
رده بندی دیویی: ج/ج196ص297/9515
کتاب جرعه ای از زلال نهج البلاغه نامه 31 نهج البلاغه است که امام(ع) به فرزند عزیزش امام حسن مجتبی(ع) نوشته شده است. نامه 31 نهج البلاغه به جهت نگاه کامل تربیتی و جامعیت در موضوعات اخلاق و نیز از جنبه های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و... همواره مورد توجه بوده و اندیشمندان به شرح و تبیین آن پرداخته اند؛ به ویژه در سالیان اخیر شروح متعددی با رویکردهای گوناگون چاپ شده است. کتاب حاضر؛ در راستای شرح و تفسیر نامه ضمن کوشش در ارائه پیام نهایی فرازهای نامه و تلاش در برقراری ارتباط معنایی میان فرازها؛ اهتمام فراوان بر بیان مبانی قرآنی مطالب دارد و برای استفاده بهتر از محتوای نامه؛ عنوان بندی مناسب انجام داده است.
این کتاب دارای فصول زیر می باشد:
فصل یک: وصیت فصل دوم: ارزش های بنیادین فصل سوم: حالات دل فصل چهارم: عبرت گیری از گذشتگان و آثار آن فصل پنجم: سخن و رفتارفردی و اجتماعی فصل ششم: جهاد به ویژه جهاد فرهنگی فصل هفتم: توکل و دعا فصل هشتم: تعلیم و تربیت فصل نهم: باور توحیدی فصل دهم: دنیا و آخرت فصل یازدهم: قاعده طلایی اخلاقی« معیار قرار دادن خود برای رفتار با دیگران» فصل دوازدهم: تلاش برای آخرت فصل سیزدهم: رحمت الهی در دعا فصل چهاردهم: توجه به آخرت و پرهیز از دنیا پرستی فصل پانزدهم: فعالیت اقتصادی فصل شانزدهم: پندهای ارزشمند فصل هفدهم: رفتار با برادر دینی فصل هیجدهم: اندرزهای گران بها
گزیده ای از کتاب( دعای شایسته)
امام (ع) به دعای شایسته اشاره می کند: «خواسته های تو به گونه ای باشد که جمال و زیبایی تو را تامین، و رنج و سختی را از تو دور کند، پس نه مال دنیا برای تو پایدار، و نه تو برای مال دنیا باقی خواهی ماند.» بهترین دعا دعایی است که درباره مسائلی باشد که برای انسان ملندگار باشد؛ نه دربازه مال که برای انسان باقی نمی ماند و انسان برای مال نیز باقی نمی ماند.