بسط معارف وحیانی
پدید آورنده: هادی فنایی اشکوری
مشخصات نشر: قم: نشر ادیان،1402
مشخصات ظاهری: 240ص
رده بندی دیویی: ب863ف297/43
بسط معارف وحیانی، انگاره ای است که در صدد اثبات ارتباط عرش و فرش در گستره تاریخ تا آستانه قیامت است. بر اساس آیات و احادیث، فیض و فضل خداوند ابدی و مستمر است. بسط معارف وحیانی در صدد اثبات و تبیین این مساله است که اولا فیض منحصر در ماده و مادیات نیست، فیض معنوی و معرفتی از طریق انسان کامل تا آستانه قیامت جاری و سریان دارد.
این مساله در قرآن و احادیث و همچنین فلسفه و عرفان قابل پیگری است. در این اثر برای نخستین بار این بحث به صورت جامع طرح شده است. از طرفی این اثر ناظر و ناقد بسط تجربی نبوی و رویایی رسولانه و رویا انگاری وحی است. نگرش نو و بدیع به مساله وحی و نبوت و معارف و حیانی در گستره تاریخ تا آستانه قیامت است.
بسط پذیری معارف وحیانی، حقیقتی است که از نظر حدوث و بقا، وابسته به مقام ولایت است؛ لیکن نظریه بسط تجربه نبوی، بدون بهره مندی از آموزه استمرار مقام ولایت تا آستانه قیامت و بدون تفکیک بین وحی رسالی و سایر گونه های وحی، فاقد پشتوانه معرفتی است.
این کتاب در هفت فصل به بررسی این مطلب پرداخته است. فصل اول: وحی و نبوت از منظر قرآن؛ فصل دوم: وحی و نبوت و بسط معارف وحیانی از منظر روایات؛ فصل سوم: ارتباط خواب با وحی و نبوت و بسط معارف وحیانی؛ فصل چهارم: وحی و نبوت و بسط معارف وحیانی از منظر فیلسوفان مسلمان؛ فصل پنجم: وحی و نبوت و بسط معارف وحیانی از منظر عارفان مسلمان؛ فصل ششم: دیدگاه عارفان مسلمان درباره استمرار ولایت و... ؛ فصل هفتم: دیدگاههای نو پدید درباره وحی ونبوت و بسط معارف و حیانی.