شرح زیارت آل یاسین
پدیدآورنده: علی کورانی عاملی؛ مترجم: مسلم خاطری
مشخصات نشر: تهران: سازمان تبلیغات اسلامی، شرکت چاپ و نشر بین الملل، 1402
مشخصات ظاهری:179ص
رده بندی دیویی: 1402ک ش/774آ297/777
کتاب شرح زیارت آل یاسین که متنش شباهت زیادی به زیارت جامعه کبیره دارد.یگکی از زیارت های مشهور آن حضرت (ع) زیارت آل یاسین است و این زارت به این خاطر بدین نام نامیده شده که با سلام بر آل یاسین که خاندان پیامبر(ص)هستند، آغاز شده.
این کتاب به بررسی سند و متن زیارت ؛ مقامات امام زمان(ع) در نزد خداوند متعال؛ محبت مومنین نسبت به امام زمان(ع) و ستایش ایشان؛ شاهد گرفتن امام(ع) بر عقائدمان می پردازد.
تقریبا یک چهارم از مسلمانان جهان اعتقاد به وجود امام زمان(ع) دارند و نیز اعتقاد دارند به اینکه ایشان غائب هستند و به دستور الهی به همراه جناب خضر(ع) و سپاهیان الهی در پس پرده غیب فعالیت می کنند تا زمانی که خداوند ایشان را ظاهر سازد و ایشان زمین را از عدل و داد پر سازند همان گونه که پر از ظلم و جور شده. بسیار از مومنین نیز هر روز با زبان های گوناگون و با شیوه های مختلفی که از علما و ائمه(ع) آموخته اند، زیارت های آن حضرت را می خوانند، زیارت هایی شامل سلام بر آن حضرت، ذکر اوصاف و مقامات الهی ایشان و درخواست رضایت و دعا و شفاعت از ناحیه آن حضرت است.
گزیده ای از کتاب( شاهد گرفتن بر عقیده به چه معناست؟)
شاهد گرفتن امام بر عقیده، به این معناست که مومن در برابر امام خود بنشیند و تمام عقائد خود را برای حضرت بازگو کند و ایشان را بر این عقائد شاهد بگیرد.( کافی ج 1 ص 188)
این کارازگذشته نیز رایج بوده و یاران ائمه در برابر ایشان عقائدشان را بازگو می کرده اند، هم برای تصحیح و هم برای شاهد گرفتن امام (ع).
همچنین آن حضرت در حدیث دیگری فرمودند: روز قیامت هیچ کس از جای خود تکانی نمی خورد مگر اینکه درباره چهار چیز از او سوال می شود: از عمرش که در چه راهی گذرانده و از جوانی اش که در چه کاری به سر رسانده و از مالش که از کجا آورده و از دوستی ما اهل بیت.( امالی شیخ صدوق ص 39)