پدیدآور: سید یدالله یزدان پناه
مشخصات نشر:قم: کتاب فردا، 1399
مشخصات ظاهری:178 صفحه
شماره دیویی:1400 ی ن/م 379 ط 297/1726
معرفی کتاب:
سنّت تفسیر قرآن از عهد رسول الله (ص) شکل گرفته و در میان امّت ایشان رواج داشته است. دانش تفسیر از دیرباز به تشویق قرآن کریم، عهده دار تبیین آموزه های عرشی این کتاب الهی بوده است. تفسیر المیزان به قلم مبارک علّامه طباطبایی در امتداد این سنّت الهی یک تفسیر نامدار و پر جذبة شیعی است که فصل نوینی در عرصة تفسیر رقم زده و مورد توجه جامعة اسلامی قرار گرفته است. مؤلف کتاب " منزلت بی مانند المیزان و بایسته های امروزین تفسیر" معتقد است المیزان باید در رتبه و مقام یک کتاب درسی حوزوی بنشیند و المیزان که در اوج دانایی و دارایی تفسیری قرار گرفته است برای آن که همة ثروت عظیم خود را به بازار اندیشه و معرفت دینی هدیه کند به شرحی در خور با دسته ای ویژگی ها نیاز دارد که در این کتاب به آن پرداخته شده است. علاقه و عقیدة نویسنده این کتاب بر آن است که، لازم است باردیگر تقریری از منزلت قرآن و ضرورت تفسیر آن صورت گیرد و اگر نکته هایی ناگفته مانده یا باز خوانی آن ها مفید به نظر می رسد بیان شود و علاوه بر آن به مرتبت تفسیر قیّم المیزان به عنوان یک تفسیر معیار، نظری مدّقانه و محققانه صورت بگیردو به منظور تعریف و ترویج رویکردها، روش ها و رهیافت ها ی این اثر دوباره در نظر آید.
البته در کنار آن، نیازها و خلأهایی نیز به نظر مؤلف رسیده که به مدد معرفی این تفسیر به تعریف و ترسیم آن ها پرداخته است.
در فصل اول کتابِ «منزلت بی مانند المیزان و بایسته های امروزین تفسیر» اهمیت تفسیر قرآن و در فصل دوم آن اهمیت کار علامه طباطبایی در تفسیر المیزان بیان شده است. فصل سوم کتاب به ضرورت کارتفسیری به صورت یک متن شایسته و بایسته و پرداخته است. عنوان فصل چهارم کتاب با عنوانِ نیاز به شرحی از المیزان با چند ویژگی است.
در خاتمه کتاب، نیم نگاهی به مقدمة تفسیر المیزان که توسط جناب علّامه نگاشته شده است پرداخته است.
کتاب " منزلت بی مانند المیزان و بایسته های امروزین تفسیر" در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.