دینداری متفکرانه

پدیدآورنده:لیلا مسعودی، هادی رزاقی هریکنده
مشخصات نشر: قم: مرکز نشر هاجر، 1402
مشخصات ظاهری:167ص
رده بندی دیویی: د553م297/42
کتاب دینداری متفکرانه با استناد به آیات و روایات، ارتباط تنگاتنگ و انکار پذیز بین تفکر و تعمیق ایمان دینی را مورد واکاوی و بررسی قرار داده تا خواننده با این گفتمان الهی آشنا گردد. این ارتباط آن قدر مهم و حساس است که عاقل ترین مردم، عابدترین مردم معرفی می شوند و با کم و زیاد شدن عقل، بندگی و ایمان نیز متاثر خواهد شد.
سیره نبوی همواره بر تفکر و تعقل، در امور مختلف صحه گذاشته و آن را اساس حیات انسانی می داند. برانگیختن مردم بر تعقل و اندیشیدن در دین مبین اسلام راهی است که دریچه های حکمت را بر مردمان می گشاید.
این اثر از سه فصل تشکیل شده که فصل اول کلیات است و فصل دوم مولفه هاوآثار رابطه ی تفکر و دینداری از منظر آیات و روایات و فصل سوم به رابطه ی تفکر وتعقل، در تعمیق ابعاد و آثار ایمان می پردازد.
تعمیق ایمان دینی از مباحث مهم در باورها، اعمال و اخلاق انسان دین باور است، و یکی از مهم ترین راه های دست یابی به آن استفاده از عقل و خرد و اندیشه است. درآیات و روایات، به اندیشیدن در امور دینی و معنوی تاکید فراوان شده است. بدین ترتیب، عقل، قوه یتمییز حق از باطل، نیروی تجزیه و تحلیل و حقیقت جویی، سبب دوری از خرافه، موثر در اخلاقیات و عمل صالح و در یک کلام، سبب تعمیق ایمان دینی می شود.
گزیده ای از کتاب
مولای متقیان در باب آثار تفکر در تعمیق ایمان دینی می فرماید:
1. تفکر در عاقبت گناه، عامل توبه است.
2. تفکر در فنای دنیا، عامل زهد است.
3. تفکر در نعمت ها، عامل حب به خداست.
4. تفکر در حوادث عبرت آور، عامل تواضع است.
5. تفکر در مرگ، عامل کنترل هوس های نفسانی است.
6. تفکر در آیات و احکام خدا، عامل تسلیم در برابر فرمان خداست.
7. تفکر در مفاسد اخلاقی، عامل تهذیب نفس است.
8. تفکر در نیکی ها و مهربانی های پدر ومادر، عامل احسان به آنهاست.