نویسنده: آیت الله علی کریمی جهرمی
مشخصات نشر: قم، بوستان کتاب، 1401
تعدا صفحات: 200 صفحه
شماره دیوئی: ب 524 ک 297/976
معرفی کتاب
کتاب «بانوی ملکوت» نوشته آیتالله علی کریمیجهرمی، کتابی حول محور موضوعی زندگانی، فضایل، شخصیت و کرامات حضرت فاطمه معصومه(س) است که با رویکردی روایی نگارش شده است.این کتاب، دارای چهار فصل است. در فصل اول و دوم مروری به جایگاه شهر مقدس قم در تاریخ تشیع نموده و از جمله ۲۲ حدیث درباره شهر مقدس قم از زبان امامان معصوم(ع) نقل کرده است. فصل سوم به کریمه اهل بیت، حضرت معصومه(س) اختصاص دارد و دوباره در فصل چهارم به شهر مقدس قم پرداخته است.
معرفی اجمالی شهر مقدس قم و اهمیت آن از لحاظ فرهنگی و مذهبی، مزایای این شهر و مردم آن از منظری روایی، گوشههایی از حیات حضرت فاطمه معصومه (س)، نسب و خاندان ایشان و علل هجرت آن بانوی بزرگ به ایران، جریان وفات ایشان در شهر قم و مدفون شدن وی در این شهر، اهمیت و آثار زیارت ایشان و نیز برخی از فضایل وی از دیدگاهی روایی، ابعادی از کرامات و معجزات حضرت فاطمه معصومه (س)، آثار توسل به ایشان و تکریم وی، برخی از افتخارات شهر مقدس قم از لحاظ علمی و دینی از جمله مطالب این کتاب است. علاوه بر آن؛ درباره برخی مشاهیر قم (۱۴ نفر)، از زکریا بن آدم (از اصحاب امام رضا(ع) و امام جواد(ع)) و ابنبابویه قمی (شیخ صدوق)، ... تا چهرههای معاصر و همچنین برخی از مفاخر مهم مدفون در این شهر معرفی و سیر تاریخی حضور علما و بزرگان شیعی نیز بررسی شده است. نویسنده کتاب «بانوی ملکوت» با قلمی روان و شیوا به زندگی کوتاه، اما پربار حضرت معصومه (س) پرداخته است.
گزیده ای از کتاب
در بخش قم در آیینه روایات آمده است: «در رابطه با شهر قم از منظر اهل بیت علیهم السلام روایات متعددی وارد شده است که در یکی از این روایات از امام صادق علیه السلام آمده است: «راستی خداوند، به کوفه بر سایر بلاد و به مؤمنین از اهل آن بر دیگر مردمان بلاد، احتجاج می کند و به شهر قم بر سایر بلاد و به اهل آن بر تمام مردم مشرق و مغرب از جن و انس، احتجاج خواهد فرمود و قم و اهل آن را بی بهره و دور از معارف، رها نکرده، بلکه آنان را موفق داشته و تأیید فرموده است. راستی که دین و اهل دین در قم بی مقدارند و اگر این جهت نبود، مردم از هر سو به سوی آن شتابان می آمدند و درنتیجه قم ویران و اهل آن نابود می شدند.»
عناوین «فواطم آل هاشم و فاطمه معصومه سلام الله علیها، درخشش حضرت معصومه سلام الله علیها، شباهت حضرت معصومه سلام الله علیها به حضرت زینب سلام الله علیها، وفات کریمه اهل بیت سلام الله علیهم، زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها، حضرت ولی عصر علیه السلام و زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها، موقعیت و محبوبیت حضرت معصومه سلام الله علیها، تواضع بزرگان در آستانه حضرت معصومه سلام الله علیها، آثار توسل به حضرت معصومه سلام الله علیها، کانون هدایت و فیض دائم، فاطمه معصومه سلام الله علیها شفیعه روز جزا و هتک حریم قم و حضرت معصومه سلام الله علیها» در بخش چراغ حرم اهلبیت؛ فاطمه معصومه سلام اللَّه علیها آمده است.
در رابطه با موقعیت و محبوبیت حضرت معصومه سلام الله علیها می خوانیم: «معظمه اهل بیت علیهم السلام از محبوبیت ویژه ای در میان طبقات مختلف مردم مسلمان، بهره مند و برخوردار بوده و هست، نوع محبوبیت آن مکرمه، نوع محبوبیت امامان معصوم علیهم السلام است. علاقه و دلدادگی دین داران به آن بزرگوار، علاقه ای است که هم ریشه اعتقادی و مذهبی دارد و هم جنبه عاطفی، که آن بزرگ بانوی با جلالت، از خاندان رسالت و امامت شیعی است و از شفیعان روز رستاخیز باذن الله می باشد و نیز جزء طبقه زنان است که غالبا مورد احترام اند و هم او بانویی جوان بود که در فصل جوانی از این جهان درگذشت.»