اصل آزادی قراردادی در قرآن کریم
۱۴۰۳-۰۷-۲۳

اصل آزادی قراردادی در قرآن کریم با رویکرد به نقد نظام حقوقی رومی ژرمنی

پدیدآور: مهدی همتیان

مشخصات نشر: قم: مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی(ص)، 1402

مشخصات ظاهری: 388ص

رده بندی دیویی:الف672ه346/5502

معرفی کتاب:

اصل آزادی قراردادی در قرآن کریم یکی از مهم ترین بنیادهای حقوق خصوصی محسوب می شود. این کتاب با الگو گیری از روش تفسیر موضوعی شهید صدر(ره)، دیدگاه قرآن کریم( از حیث مبانی و قلمرو) در مورد این نظریه مهم حقوقی برخاسته از غرب و خصوصا نظام حقوقی رومی ژرمنی را بیان می‌کند. در این راستا نقدهایی بر مهم ترین خاستگاه این نظریه یعنی نظام حقوقی رومی ژرمنی در این زمینه وارد ساخته است و درنهایت تفوق دیدگاه قرآن کریم را بر دیدگاه رومی ژرمنی در مورد این نظریه به اثبات می رساند.

قرآن کریم اصل آزادی قراردادی مورد نظر نظام رومی ژرمنی را قبول ندارد. با جایگزینی مبانی اسلامی به جای مبانی غربی اصل مزبور یک اصل اسلامی به وجود آمد که بر اساس برخی مبانی فقهی، آیات(مائده،آیه 1) و نساء( آیه29)  برآن دلالت می کنند. همچنین آیانت مذکور بر مستثنیات اصل آزادی  قراردادی با کلمات« العقود» و « الباطل» دلالت دارند. تفاوت نگاه قرآن کریم و نظام رومی ژرمنی به اصل آزادی قراردادی را می توان در مبانی و مستثنیات بدین شکل بیان نمود: اصل مزبور در قرآن کریم مبتنی بر اراده شارع و نگاه عبد- مولا به رابطه انسان و خداوند و در نظام رومی ژرمنی، مبتنی بر حاکمیت اراده انسان و در حاشیه بودن خداوند می باشد. و مستثنای اصل مزبور در قرآن کریم احکام شرعی است که توسط خداوند، پیامبر و امامان معصوم(ع) بیان می شود و در نظام رومی ژرمنی قانون سکولاری است که برآمده از اراده جمعی بشر می باشد که تجربه و تاریخ از خطای مکرر آن پرده برداشته است.

این اثر دارای یک مقدمه و سه فصل که هر کدام شامل مباحث و گفتارهایی می باشد در فصل یک کلیات و فصل دوم: مبانی اصل آزادی قراردادی در قرآن کریم و فصل سوم مستثنیات اصل آزادی قراردادی در قرآن کریم را مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهد. کتاب " اصل آزادی قراردادی در قرآن کریم" در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه و متن کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید