پدیدآور: رسول فلاحتی
مشخصات نشر: رشت: کتاب مبین،1401
مشخصات ظاهری: 207ص
رده بندی دیویی: ف ش/951ق297/18
معرفی کتاب
تفسیر بیان سوره های انسان و قیامت را به بررسی و تفسیر پرداخته است. قرآن کتاب خدا برای سعادت انسان در دنیا و آخرت است، چرا که نزولش آنگونه که خود فرمود، بیانگر همه چیز، مایه هدایت، رحمت و سعادت برای اهل اسلام است.
مولی العارفین، امیرالمومنین علی(ع) قرآن را که دارای ظاهری زیبا و باطنی ژرف معرفی می نماید، و در ادامه مطالب آن را مایه شگفتی و اسرار نهفته در آن را پایان ناپذیر می داند، و پرده تاریکی ها جز در سایه آن کنار نمی رود، به این کتاب الهی آنجا که از حقایق تاریخ می گوید برای این است که انسان را تا به ساحل نجات مشعلداری کند.
اگر امروز بشریتبخواهد در ابعاد گوناگون زندگی، چه معنوی و چه مادی چیزی بداند و بگوید و شاهد پیشرفت های چشمگیر در دو ساحت فوق گردد راهی جز پناه جستن به این کتاب الهی ندارد.
تجربه نشان داده است که در طول تاریخ اسلام هر جا که مسلمانان به این کتاب الهی تمسک کردند فاتحان تاریخ و الگوی ملت ها شدند. در مقابل فاصله گرفتن مسلمانان از درس ها و تجربه های آن مایه عقب ماندگی های جبران ناپذیر و دور ماندن از سعادت دنیا و آخرت گردیده است.
گزیده ای از کتاب
هدف دار بودن آفرینش انسان
خداوند به چه منظور انسان را آفریده است؟ شخصی به نام جعفر بن محمد بن عُماره از پدرش نقل می کند که: از جعفربن محمد، امام صادق(ع) پرسیدم:« چرا و برای چه جهتی خداوند بشر را خلق نمود؟» فرمود:« خدای متعال بشر را عبث و بیهوده نیافریده و آن ها را مهمل وانگذارده بلکه خلق فرمود آن ها را برای اظهار قدرت خود؛ و ایشان را به اطاعت و بندگی خود تکلیف فرموده تا مستوجب و مستحق بهشت شوند؛ و خلق نفرموده ایشان را که منفعت و سودی ببرد و یا به سبب ایشان دفع سوء و ضرری از خود بنماید، بلکه آنان را آفریده که منفعت به ایشان برساند و متنعم به نعمت های همیشگی آخرت خود گرداند».