مولانا و حدیث
۱۴۰۳-۰۸-۱۴

پدیدآور: کاظم محمدی

مشخصات نشر: کرج: نجم کبری‏، ۱۴۰۲.

مشخصات ظاهری: ۳۶۰ ص.

شماره دیویی: ل/ م ش/ م 849 م 31/ 1 فا 8

معرفی کتاب:

در مقدمه کتاب " مولانا و حدیث" چنین می خوانیم: مولانا به عنوان یک فقیه و مجتهد کامل در محل فتوا واقع شده و مستند او در ارائۀ حمک چیزی جز قرآن و سنّت نیست. از این روی به کثرت و شدّت با قرآن و حدیث کار دارد. امّا عجیب است که مشتاقان او گاه از قرآن و حدیث سر باز می‌زنند و به آن شوق و انسی، نه بایسته و نه شایسه نشان نمی‌دهند. مولانا اگر از روی فقاهت به ناچار با قرآن و حدیث کار دارد ولی از روی عرفان و معرفت، عاشق و شیفتۀ قرآن و حدیث است و با شوق و ذوق تمام و به تکرار « قال الله» و « قال رسول الله» را می خواند و برای دیگران هم تکرار می کند. لذا تمسک به قرآن و حدیث، تنها اجبار و اکراه و ضرورت فقهی او نیست، بلکه میل و اشتیاق عرفانی او نیز هست و چنین به نظر می رسد هر که او را به جان دوست دارد و او را با لفظ « مولانای جان» می ستاید باید با آن چه مولانا را « جان» کرده و به اهل دل رسانده نیز دوست باشد. خدا و پیامبر، نشسته در جان و دل مولاناست و هر که مدعی دوستی مولاناست لاجرم باید مشتاق کلام الوهی و نبوی هم بوده باشد.

آن چه مسلم است این که مولانا برخلاف برخی از مشایخ صوفیه که اهتمامی به حدیث نداشتند، حدیث را ارج می نهاد و پیوسته به تکرار آن می پرداخت و از آن طریق، برخی تعالیم دینی و عرفانی خود را در قالب وعظ به سمع مخاطبان خود می رساند.

عناوین کتاب حاضر پس از مقدمه، عبارتند از: درباره علم الحدیث، تصوف و حدیث، مولانا و آشنایی با حدیث، حدیث در آثار مولانا و چند حدیث ناصحیح.

بخش پایانی کتاب حاضر، شامل کتابنامه و نمایه می باشد.

کتاب مولانا و حدیث که توسط کاظم محمدی به نگارش درآمده و انتشارات نجم کبری آن را  به چاپ رسانیده در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید