بهره وری سازمان در پرتو اخلاق و تربیت اسلامی
۱۴۰۳-۰۸-۱۵

بهره‌وری-سازمان-در-پرتو-اخلاق-و-تربیت-اسلامی-از-دیدگاه-قرآن-و-حدیث |  مصباح-اندیشه-وابسته-به-دانشکده-عقیدتی-سیاسی-شهید-محلاتی-سپاه-پاسداران-انقلاب-اسلامی  | خانه کتاب و ادبیات ایران

پدیدآور: حسن سلیم زاده

مشخصات نشر: قم: مصباح اندیشه، 1401

مشخصات ظاهری:297ص

رده بندی دیویی:ب696س297/483

کتاب بهره وری سازمان در پرتو اخلاق و تربیت اسلامی از دیدگاه قرآن و حدیث عملکرد سازمان ها و افزایش میزان کارهای غیر اخلاقی سازمانی در محیط های کاری را مورد توجه مدیران و صاحب نظران را به بحث اخلاق و تربیت اسلامی معطوف می سازد.

با توجه به اینکه جامعه ما، جامعه اسلامی است و بر اساس ارزش های اسلامی شکل گرفته، اهمیت اخلاق و تربیت اسلامی دو چندان می شود.هر امری که در محیط کار انجام می گیرد به نوعی بر باورهای اخلاقی مبتنی است. در واقع تصمیمات سازمانی با اخلاقیات درهم تنیده شده اند. زمینه سازی و تعالی بهره وری سازمان های هدف در پرتو آموزه ها و راهبردهای اخلاقی و تربیتی مکتب متعالی اسلام، باعث بهبود عملکرد و دستیابی به اهداف سازمانی در سطح عملیاتی و راهبردی می گردد که در این پژوهش مورد بحث قرار می گیرد.

این اثر بعد از مقدمه و پیشگفتار در سه فصل سامان یافته است. فصل اول، کلیات: تعریف مفاهیم؛ جایگاه انسان در نظام اخلاقی و تربیتی اسلام. فصل دوم، موانع بهره وری سازمان از دیدگاه علم مدیریت که این مبحث شامل هشت بخش می باشد بخش اول: بی تعهدی در سازمان؛ بخش دوم: بی همتی و عدم پشتکار؛ بخش سوم: الگو محور نبودن مدیران و روسا؛ بخش چهارم: بی توجهی به اهمیت منابع انسانی؛ بخش پنجم: ضعف در برنامه ریزی؛ بخش ششم: روزمرگی و ضعف در آینده نگری؛بخش هفتم: بی نظمی، بی انظباطی و کم دقتی در انجام کار؛ بخش هشتم: خلا قانونی. فصل سوم: آموزه های اخلاق و تربیت اسلامی موثر بر بهره وری سازمان که این مبحث هم شامل شش بخش است. بخش اول: مسئولیت پذیری، تکلیف مداری و امانت داری در انجام وظایف شغلی؛ بخش دوم: همت و حمیت کار؛ بخش سوم: الگو مداری مسوولین و مدیران؛ بخش چهارم: ارزش و کرامت سرمایه انسانی؛ بخش پنجم: آینده نگری و دور اندیش(برنامه ریزی)؛ بخش ششم: نظم و انضباط کاری.

سرمایه انسانی از سرمایه های اصلی سازمان محسوب می شود. این سرمایه بیشتر از سرمایه های دیگر برای سازمان ها مزیت رقابتی ایجاد می کند.اخلاقیات کار یکی از جنبه های مهم فرهنگ سازمان است و به سمتی گیش می رود که بخشی از استراتژی یک سازمان گردد. اصلی ترین هدف سازمان ها استفاده بهینه از عوامل تولید و رسیدن به اثر بخشی است. در این بین نیروی انسانی ارزشمند ترین دارایی سازمان به حساب آمده و از حساسیت بیشتری برخوردار است. نقش اخلاق و تربیت اسلامی در عملکرد و رفتار، در تصمیم گیری ها و انتخاب ها و در برخوردها و ارتباطات، مهم و تعیین کننده است. از این رو بحث اخلاقیات در مدیریت و سازمان ها، امروزه به یکی از مباحث عمده رشته مدیریت مبدل شده است.

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه و متن کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید