روان‌شناسی تبلیغ دینی با رویکرد اسلامی (با تاکید بر تبلیغ چهره به چهره)‬ ‬‬
۱۴۰۳-۰۸-۱۶

پدیدآور: علی احمد پناهی

مشخصات نشر: قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه‏، ‏۱۴۰۲.

شماره دیویی: ر 541 پ 045/297

معرفی کتاب:

در مقدمه کتاب " روان‌شناسی تبلیغ دینی با رویکرد اسلامی (با تاکید بر تبلیغ چهره به چهره) " چنین می خوانیم: آشنایی با دانش روان‌شناسی از ضرورت‌های فعالیت فرهنگی، تبلیغی و تربیتی است. دانش روان‌شناسی از علومی است که می‌تواند در انتقال پیام دینی، در ایجاد تحوّل در بینش، گرایش و رفتار مخاطب و در نهادینه‌سازی هنجارهای اخلاقی، معرفتی و اجتماعی ، نقشی سازنده و تسهیل‌کننده داشته باشد. دانش روان‌شناسی، می‌تواند سهم وافری در تبیین ویژگی‌های فرستنده پیام، مخاطب‌شناسی، محتوای پیام، ابزارهای پیام، کیفیت تعامل با مخاطب، اقناع مخاطب، ایجاد انگیزش در مخاطب و در درونی‌سازی محتوای آموزشی و تربیتی ایفا کند. در دنیای امروز و با توجه به تغییر و تحولات گوناگون، پیشرفت‌‏ها‏‏ی فنآوری دیجیتالی و مجازی و افزایش پیچیدگی روابط بین فردی و اجتماعی و فرهنگی، اهمیت آشنایی با دانش روان‌شناسی دوچندان و ضروری شده است. یکی از راهبردهای اساسی مصونیت از بخشی کودکان، نوجوانان و جوانان، از آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی و رسانه‌ای و اخلاقی، آشنایی با روان‌شناسی مبتنی بر آموزه‌های اسلامی است.

در بخش هایی از کتاب " روان‌شناسی تبلیغ دینی با رویکرد اسلامی (با تاکید بر تبلیغ چهره به چهره) " چنین می خوانیم:

اگر عبا، قبا، عمامه و کفش مبلغ دینی نامرتب، چروک، کثیف و بدون واکس باشد، تاثیری منفی در شکل گیری برداشت اولیه خواهد داشت و در مخاطب، ایجاد دلزدگی می کند.

حرکات غیرکلامی چهره، به ویژه صورت شاد همراه با لبخند، تاثیری عمیق تر از زبان دارد و به طرف مقابل چنین القا می کند که دوستت دارم و از دیدار تو خرسندم. امام صادق علیه السلام در تفسیر آیه کریمه : « قولوا للناس حسنا» می فرماید: با همه مردم، نیکو سخن بگویید؛ چه مومنان و چه مخالفان. با مومنان، با چهره گشاده و نوید خیر، و با مخالفان، با رفق و مدارا تا آنان را به ایمان جذب کنید.

کتاب " روان‌شناسی تبلیغ دینی با رویکرد اسلامی (با تاکید بر تبلیغ چهره به چهره) " توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده و در 7 فصل با عناوین ذیل به نگارش درآمده است:

کلیات و تبیین ارزش شناختی روان شناسی تبلیغ دینی؛ ویژگی های روان شناختی و اخلاقی مبلغ دینی ( فرستنده پیام) ؛ صلاحیت های علمی و مهارتی مبلغ دینی و فرستنده؛ اهمیت و اقتضائات ایجاد تحول در بینش و رفتار مخاطب ( اهمیت محتوای پیام) ؛ بایدهای تبلیغ دینی چهره به چهره با مخاطب؛ الگوی تبلیغ دینی با مخاطب خاص و موقعیت مختلف؛ کاستی ها و آسیب های تبلیغ دینی.

کتاب " روان‌شناسی تبلیغ دینی با رویکرد اسلامی (با تاکید بر تبلیغ چهره به چهره) "  در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید