میراث تفسیری شیعه (سده سوم)
۱۴۰۳-۰۸-۱۶

پدیدآور: علی شاه‌علیزاده ؛ تهیه پژوهشکده تفسیر اهل‌بیت (ع)، (پژوهشگاه قرآن و حدیث)

مشخصات نشر: قم: موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، سازمان چاپ و نشر‏، ۱۴۰۲.

مشخصات ظاهری: ۳۴۴ ص

شماره دیویی: م / م 276 ش 297/1726

معرفی کتاب:

در مقدمه کتاب « میراث تفسیری شیعه» چنین می خوانیم: بازیابی و بازسازی تراث تفسیری - قرآنی سده‏ های نخستین اسلامی از میان منابع کهن به جای ‏مانده می‏ تواند به شناساندن رویکردها، جریان‏ ها، باورها، نگاشته‏ های ناپیدا و سخنان ناگفته این دوره تأثیرگذار یاری رساند. میراث تفسیری، مجموعه متون روایی مرتبط با تفسیر و دانش‏ های قرآنی است که در سه قرن آغازین حضور امامان  علیهم السلام تدوین یافته است.

دوران حضور با همۀ فراز و نشیبش، عرصه‏ ای برای انتقال علوم وحیانی از امامان معصوم علیهم السلام به شاگردان و اصحاب آنان بود و زمینه ‏ای مناسب برای تدوین کتاب ‏ها و اصول روایی نخستین گردید.

در این میان، تألیف کتاب ‏های روایی تفسیری و مرتبط با دانش ‏های قرآنی، بخش در خور اعتنایی بود که سوگمندانه بیشتر آنها  در حوادث روزگار مفقود گردید.

هدف از بازیابی و بازسازی این مجموعه، کمک به بازنگاری تاریخ تفسیر امامیه و نشان ‏دادن تلاش ‏های امامان علیهم السلام و شاگردان ایشان در گره ‏گشایی از مسائل قرآنی است.

میراث قرآنی شیعه در قرن‏ های نخستین، به سبب نزدیكی به عصر نزول قرآن، در بر دارنده اطلاعاتی كارآمد و راه‏ گشا در دانش ‏های قرآنی و تفسیر است كه با بازیابی آنها امكان بهره‏ مندی حداكثری از آنها فراهم می ‏شود.

در کتاب حاضر که به سده سوم اختصاص دارد بخش عمده میراث قرآنی - تفسیری مفسران و قرآن‏ پژوهانی همچون؛ حسن بن علی بطائنی، حسن بن محبوب و علی بن مهزیار می پردازد. 

کتاب " میراث تفسیری شیعه (سده سوم)"  تالیف علی شاه‌علیزاده  در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید