حضرت آدم در قرآن
۱۴۰۳-۰۸-۲۰

کتاب حضرت آدم

پدیدآور: ریحانه هاشمی(شهیدی)

مشخصات نشر: قم: انتشارات جامعه الزهرا، 1402

مشخصات ظاهری:312ص

رده بندی دیویی: ه ن/264آ297/156

 معرفی کتاب

کتاب حضرت آدم در قرآن به آفرینش آدم که از بحث های چالش انگیزی است که اندیشمندان پیرامون آن نظرات مختلفی ارائه نموده اند، پرداخته است.

 منابع اسلامی در پرتو آیات و روایات نظرات متفاوتی نسبت به مادی گرایان ارائه کرده اند که نظر به وحیانی بودن قرآن، یقینی بودن برخی از مباحث برای مسلمانان امری اثبات شده است، اما در مباحث تفسیری و روایی جای بحث و بررسی بیشتری وجود دارد.

 این کتاب در سه فصل با عناوین «فرایند خلقت و مسائل ناظر بر آن»، «مسائل مربوط به خلقت و نبوت حضرت آدم» و «حقیقت بهشت آدم علیه السلام و کیفیت هبوط به زمین» می باشد.  

 در خلاصه کتاب «حضرت آدم در قرآن با تأکید بر تفسیر المیزان (با رویکرد پاسخ به شبهات)» آمده است:

قرآن مباحثی را پیرامون حضرت آدم علیه السلام به عنوان ابوالبشر مطرح کرده است که منابع و تفاسیر مختلفی بدان پرداخته اند. علامه طباطبائی رحمه‌الله‌علیه نیز با رویکردی عقلانی و با استفاده از روایات به این مباحث پرداخته است.

این پژوهش مباحثی پیرامون فرایند خلقت انسان، مسائل مربوط به خلافت و نبوت حضرت آدم علیه السلام، حقیقت بهشت آدم علیه السلام و کیفیت هبوط وی به زمین را در منابع مختلف بررسی کرده و با تکیه بر تفسیر المیزان در صدد پاسخ به شبهات مطرح شده پیرامون حضرت آدم علیه السلام برآمده است.

چگونگی خلقت انسان

از آنجا که در قرآن برای انسان مترادفاتی همچون: بشر، آدم، ناس و ... به کار رفته است، هر یک از این الفاظ به بُعدی از ابعاد انسان اشاره دارد؛ برای نمونه «بشر» بیشتر ناظر بر بُعد جسمانی و ظاهر بدن، «ناس» ناظر بر اُنس گرفتن انسان ها به یکدیگر یا نسیان و فراموش کار بودن انساناست و کلمه«انس» در قرآن، غالبا در مقابل جن به کار رفته است. واژه «ناس» پر کاربرد ترین مترادف انسان است که در بیشتر اوامر و نواهی انسان مورد خطاب قرار گرفته و آدم از ریشه ادم به معنای پوسته زمین است؛ زیرا حضرت آدم(ع) از پوسته زمین آفریده شده است.

 

 

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه و متن کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید