دو بُرِش از کتاب « حجاب و آزادی روابط» :
کتاب « حجاب و آزادی روابط» تالیف مرحوم استاد علی صفائی حائری پیرامون حجاب می باشد. نویسنده کتاب بر این باور است تا زمانی که شناخت درست نسبت به خودمان و این جهان پیدا نکنیم، نمی توانیم درک درستی از حجاب داشته باشیم. در بخشی از کتاب چنین می خوانیم: واقع مطلب این است که ما مسائل اسلامی را در سطح پایینی مطرح کردیم. این است که مجبوریم قربان صدقه برویم که تو را به خدا لباستان را بپوشید. حیف! وقتی که شناخت و عشق نباشد، گدایی تقاضا خواهد بود؛ ولی اگر آن توجه آمد، به زور هم نمی توانی از حجاب جدایش کنی و اگر جدایش هم کردی، او دیگر بت نیست. وقتی چادر زینب را برداشتند و در مسیر آوردند، زینبی نیست که دیگران را تحریک کند؛ زینبی که آن بار فکری را با خودش حمل می کند و آن همه درد را به دوش می کشد و آن هدف را در پیش دارد، وقتی از حجابش جدایش می کنند، در همان لحظه هم کسی را در خودش نگه نمی دارد؛ بلکه نگاهش خلق را به راهی می کشد که در پیش دارد. سوز زینب هر سوز دیگر را جز سوز حق، از دل جدا می کند و شور او شور شهوت را محکوم می کند.
در بخش دیگری از این کتاب می خوانیم:
مقدار حجاب و پوشش، با در دست داشتن این بینش و این ملاک روشن می شود که همیشه یک شکل و یک مقدار ندارد. تو در برابر آتش سوزانی که حتی کفش ها و دمپایی ها تحریکش می کنند و تمام وجودش را می سوزانند، وضعی خواهد داشت که در برابر سلمان و یا وجود سازمان گرفته دیگر تداری. در برابر آن ها که در دلشان مرض ها و آتش هاست، حتی صدای تو و رفت و آمد تو کنترل می شود و پوشیده می گردد.
فاطمه سلام الله علیها در برابر سلمان و ابوذر، به گونه ای است که در برابر دیگران نیست. و این ملاحظه ها برای کسانی که به این آگاهی رسیده اند، هیچ دشوار نیست.این دیدگاه وسیع است که می تواند روایات مختلف را بیابد و بفهمد؛ روایاتی که از حرکت فاطمه (س)و زینب (س) و برخورد زن های مسلمان سخن می گوید؛ و روایاتی که سعادت زن را در این می داند که با مرد برخوردی نداشته باشد.
کتاب « حجاب و آزادی روابط» که توسط انتشارات « لیله القدر» به چاپ رسیده است در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.