پدیدآور: احمدرضا اخوت، سارا شهیدزاده
مشخصات نشر: تهران : نشر قرآن و اهل بیت نبوت(ع)، 1402
شماره دیویی: م 321 الف 297/12
معرفی کتاب:
مفاهیم به کار رفته در کتاب « مبانی و مهارت های برنامه ریزی»، مستند به بسیاری از سوره های قرآن و روایات و ادعیه اهل بیت(ع) است. کتاب در یک مقدمه و شش جهش تنظیم و تدوین شده است: «کلیات»، «نیاز، خواست و گرایش»، «مقصد»، «قصد، عزم و اراده»، «برنامه و برنامه ریزی» و «نظارت و ارزیابی فعال».»
مباحث کتاب «مبانی و مهارت های برنامه ریزی»، در قالب دو عنوان کلی شناختی و مهارتی، به بررسی عناصر مهم برنامه ریزی می پردازد. در جهش اول مطالبی به صورت اجمالی و کلی درباره مبانی برنامه ریزی بر اساس قرآن و روایات اهل بیت(ع) بیان شده است.
در جهش دوم، به مبحث نیاز، گرایش و خواست پرداخته شده و اهمیت هر یک را در یک برنامه ریزی بیان نموده است. در این جهش انواع نیازها و همچنین چگونگی تشخیص نیازها و گرایش های حقیقی از غیر حقیقی و در نظر گرفتن آنها در برنامه ریزی مورد بررسی قرار گرفته است.
در جهش سوم، مباحثی درباره مقصد، چیستی و بیان ضرورت و اهمیت آن در برنامه ریزی در این جهش مطرح شده و نحوه کاربرد آن از جهت انواع و تأثیراتی که در زندگی انسان دارد، مورد بررسی قرار گرفته است.
نویسندگان در جهش چهارم، به بررسی مفاهیم «عزم، اراده و قصد» به عنوان عناصر مهم در تصمیم گیری های کلان و غیر کلان زندگی و عامل محرک در به اجرا در آمدن برنامه ها پرداخته شده و همچنین ابعاد گوناگون آن مورد بررسی قرار گرفته است.
در جهش پنجم از آنجا که هر برنامه به محتوایی جهت اجرا نیازمند است در این قسمت به انواع محتوا، بررسی جوانب برنامه به عنوان محتوا و نحوه پرداختن به آن به عنوان برنامه ریزی اشاره شده است.
جهش ششم به چیستی نظارت و ارزیابی فعال و تأثیر آن در برنامه ریزی فرد و همچنین نحوه اجرای آن می پردازد.
از نکات برجسته کتاب «مبانی و مهارت های برنامه ریزی»، این است که به صورت خودآموز نوشته شده است و هر فرد با مطالعه کتاب می تواند در امر برنامه ریزی در زندگی فردی خود گام بردارد.