منابع الکافی
۱۴۰۳-۰۸-۲۹

 

پدیذآور: محمود ملکی

مشخصات نشر: مشهد، بنیاد پژوهشهای اسلامی، 1402

مشخصات ظاهری: 370ص.

شماره راهنمای دیویی: م ک ک/669ک212/297

معرفی کتاب:

مولف درکتاب  «منابع الکافی» می‌کوشد منابع مفید ثقة الاسلام کلینی را در کتاب الکافی در بخش اصول بشناساند. این تحقیق در یک مقدمه و 4 فصل به سامان رسیده است.
در مقدمه، ابتدا کلیات و مفاهیم پژوهش شناسانده شده است و در فصل اول 15 قاعده بازیابی منابع الکافی با نمونه‌هایی معرفی شده است. در فصل دوم و سوم کتابهای اساتید کلینی و اساتید وی ذکر شده‌اند. در فصل چهارم نیز منابعی که میان دو یا چند نفر مردد بوده بیان شده است
در بخش مقدمه این اثر آمده است، جامع‌ترین و اصیل‌ترین کتاب حدیثی شیعه امامیه کتاب «الکافی» اثر ثقه‌الاسلام محمدبن یعقوب کلینی است. از این سبب جامع است که گستره‌های دینی مانند عقاید، اخلاق و فقه و تا اندازه‌ای تاریخ را در دل خود جای داده است. پژوهش‌های بسیاری درباره این کتاب وجود دارد. گزارش این تحقیقات و در مواردی خود آن پژوهش‌ها تا سال 1378 در مجموعه آثار کنگره ثقه‌الاسلام کلینی منتشر شده است.
نویسنده کتاب
معتقد است، بازیابی منابع الکافی می‌تواند نتایج پرباری به دنبال داشته باشد. آنچه به این مهم ضرورت بخشیده ابهامهایی است که درباره کتاب الکافی و تاریخ حدیث شیعه وجود دارد. در واقع این پژوهش برای پاسخ به سوالات و روشن کردن ابهامات و نادانسته‌هایی است که از جمله آن می‌توان به این موارد اشاره کرد.
نخست با بازپژوهی منبع، بخش مفقود آن شناخته شده و با کامل کردن دیگر بخش‌های آن منبع، هویتی مستقل به خود خواهد گرفت و نیز با بررسی اسناد، محتوا و قرائت و شواهد می‌توان اعتبار آن منبع را سنجید.
از دیگر ابهاماتی که این کتاب به آن پاسخ داده این است که با شناخته شدن منابع کافی از منابع بازیابی شده شناختی دقیق تر و جامع تر به دست می‌آوریم. همچنین با شناسایی منبع مفقود و مورد اعتماد، می‌توان احادیث آن منبع را بر احادیث سایر منابع ترجیح داد. این امر اختلاف نسخه ها و حتی اختلاف فتاوا را کم خواهد کرد.
کتاب «منابع الکافی» توسط انتشارات بنیاد پژوهشهای اسلامی به چاپ رسیده است.

برچسب‌ها:
مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید