پدیدآور: علی فتحی
مشخصات نشر: قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ۱۴۰۲.
مشخصات ظاهری: هشت، ۱۹۹ص.
شماره دیویی: ی/ م 243 ف 297/171
معرفی کتاب:
در مقدمه کتاب « مبانی تفسیر قرآن کریم» تالیف علی فتحی چنین می خوانیم: مهم ترین موضوع در حوزه تفسیر قرآن، مبانی تفسیر است؛ چون مبانی تفسیر زیرساخت های نظری و بنیادی است که روش ها و قواعد تفسیر را شکل می دهد. شبهاتی که اکنون درباره قرآن مطرح است، بیشتر مربوط به مبانی است. بخش عمده ای از تفسیرهای ناروا، تاویل های ناراست و برداشت های نادرست و ناهمگون از قرآن کریم به بنیان نظری نامیزان برخی مفسران و قرآن پژوهان باز می گردد. از این رو لازم است هر مفسر و قرآن پژوهی پیش از ورود به تفسیر، دیدگاه خود را درباره مبانی حاکم بر تفسیر قرآن مشخص کند و موضعی درست پیش گیرد .
یکی از دانشهای پیشنیاز برای فهم و تفسیر قرآن، شناخت مبانی و زیرساختهای نظری تفسیر قرآن است که روش و قواعد تفسیر قرآن بر آن استوار است. این اثر، برای برآوردن این هدف، مبانی مهم صدوری و دلالی تفسیر قرآن را بر پایۀ عناصر اصلی دخیل در تفسیر، بررسی کرده است.
در کتاب « مبانی تفسیر قرآن کریم» ، مبانی تفسیر در چهار فصل کلی به شرح ذیل سامان یافته است: فصل نخست، مبانی ناظر به متن قرآن؛ فصل دوم، مبانی ناظر به فهم قرآن؛ فصل سوم، مبانی ناظر به پدید آورندۀ قرآن و فصل چهارم، به مبانی ناظر به مفسر قرآن اختصاص یافته است. این اثر از آن جهت که به مبانی بنیادی و مهم تفسیر قرآن کریم میپردازد برای دانشجویان رشته تفسیر و علوم قرآن و حدیث در مقاطع تحصیلات تکمیلی و همچنین برای دیگر پژوهشگران علوم اسلامی میتواند سودمند واقع شود.
کتاب « مبانی تفسیر قرآن کریم» تالیف علی فتحی در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.