
پدیدآور: سعید جلیلیان
مشخصات نشر: ملارد: حوزه مشق، ۱۴۰۲.
مشخصات ظاهری: ۳۹۱ ص.: مصور، جدول، نمودار.
شماره دیویی: ج ن / ت 379 ط 297/1726
معرفی کتاب:
در مقدمه کتاب « روش و مبانی تفسیری و فقه الحدیثی علامه طباطبایی در تفسیر البیان فی الموافقه بین الحدیث و القرآن» چنین می خوانیم: بسیاری از اندیشه های فلسفی و الهیاتی علامه را باید در کتاب تفسیر المیزان جستجو کرد. المیزان هم در روش تفسیر بدیع است و هم در محتوا و آرای تفسیری نوآوری های بسیاری دارد. اما ایشان قبل از پرداختن به المیزان، نگارش تفسیر دیگری را آغاز کرده بودند که تنها تا اواسط سوره یوسف است و دنباله کار را بنا به دلایلی رها کردند. ایشان در دوران جوانی به نگارش این تفسیر پرداخت و نام آن را « البیان فی موافقه بین الحدیث و القرآن» گذاشت. البیان بعد از رحلت علامه در سال 1385 به چاپ رسید. البیان تفسیری است که اساس آن بر نقل استوار است که علامه در آن تمام همت خود را بر موافقت بین احادیث معصومین و آیات قرآن قرار داده است.
کتاب در صدد پاسخ دادن به این سوال است که اگر علامه چنین کوششی در البیان در دوره جوانی به کار نمی بست در سال های پختگی خود به المیزان می رسید؟
نویسنده کتاب « روش و مبانی تفسیری و فقه الحدیثی علامه طباطبایی در تفسیر البیان فی الموافقه بین الحدیث و القرآن» بیان می کند در این کتاب به دنبال دست یافتن به تحولات فکری علامه نیازمند بررسی البیان هستیم. در مورد تفسیر البیان علامه تا به حال هیچگونه نگارشی که مستقیما مربوط به موضوع باشد صورت نگرفته اما به دلیل پایه بودن البیان برای المیزان و مرتبط بودن روایات البیان با روایت المیزان، می توان نگارش های صورت گرفته در مورد روایات المیزان را مرتبط با تفسیر البیان دانست.
کتاب « روش و مبانی تفسیری و فقه الحدیثی علامه طباطبایی در تفسیر البیان فی الموافقه بین الحدیث و القرآن» در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.