
پدید آور: جمعی از محققان
مشخصات نشر: تهران: سازمان انتشارات فرهنگ و اندیشه اسلامی، 1400
مشخصات ظاهری: 172 صفحه
شماره دیویی: 1400 841 ف 210
معرفی کتاب:
دانش فلسفه دین در غرب نسبت به فلسفه یا کلام، دانشی نوپاست و از زمان ورود آن به داخل کشور و طرح فلسفه دین اسلامی نیز زمان چندانی نمی گذرد. تازگی مباحث و فقدان آثار کافی به ویژه با نگاه اسلامی، ابهامات فراوانی را در این عرصه به جای گذاشته و لذا شایسته پژوهش های گسترده است. کشف و استخراج زوایای پنهان و پرسش های بدون پاسخ یا فاقد پاسخ کافی در فلسفه دین اسلامی نیازمند کار جمعی اندیشمندان برجسته این عرصه است. قطب علمی فلسفه دین که مجمع همفکری متفکران این رشته از دانشگاهها، موسسات و مراکز مختلف علمی است، در صدد انجام این مهم برآمد و مجموعه « فلسفه دین و کلام جدید» را فراهم آورد. اثر حاضر که با همکاری اعضای شورای مرکزی قطب و سایر اعضای وابسته و همکار حاصل شده، تلاشی است که راه را بر محققان هموار می سازد و محورهای تازه و نیازمند کاوش را در بخش های مختلف فلسفه دین به آنان نشان می دهد.
در این اثر، مجموع سر فصل های دین به چهار بخش تقسیم شده است:
1. درباره دین: در این محور مباحثی که دین را با نگاهی کلی مورد مطالعه قرار می دهد، شامل موارد زیر است: منشأ دین، قلمرو دین، گوهر و صدف دین، کارکرد دین، زبان دین، انتظار بشر از دین و نگرش تاریخی به دین (تاریخی نگری و دین)
2. درباره معرفت دینی: محور درباره معرفت دینی تلاش دارد به مباحثی که به فهم دین را مورد کاوش قرار می دهد، بپردازد. در این محور به مباحث زیر پرداخته شده است: ماهیت و مختصات معرفت دینی، منطق علم دینی، هرمونتیک و معرفت دینی و گزاره سازی دینی.
3. نسبت دین با علوم و مقولات دیگر: در این محور مباحثی چون دین و اخلاق، دین و فلسفه اخلاق، عرفان و معنویت، دین و علم، دین و عقل، ایمان و عقلانیت، دین و فلسفه، دین و هنر، دین و علوم انسانی، دین و فرهنگ، دین و دموکراسی، فلسفه دین و علوم انسانی مورد توجه بوده است.
4. مدعیات و آموزه های دینی: در محور مدعیات و آموزه های دینی به مباحث زیر پرداخته شده است: خداشناسی، انسان شناسی، راهنما شناسی و فرجام شناسی.
کتاب« فلسفه دین و کلام جدید» در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.