پدیدآور: علی صفری
مشخصات نشر: قم: مدینه الولایه، 1401
مشخصات ظاهری: 372ص
شماره دیویی: و 423 ح 297/264
معرفی کتاب:
دانشوران شیعه همواره کوشیده اند تا راهی برای اثبات اعتبار و حجیت احادیثی که ضعیف خوانده می شوند پیدا کنند. یکی از مهمترین راهکارهایی که برای حل این معضل ارائه شده، تحت عنوان « نظریه تعویض سند» شناخته می شود. با استفاده از تعویض سند مشکل اعتبار سند بسیاری از روایات برطرف می شود و می توان به کمک آن صحت روایات بسیاری را اثبات کرد. به جرات می توان گفت « تعویض سند» یکی از راه هایی است که به کمک آن، استناد از احادیث در فرایند استنباط در فقه هموار خواهد شد. با توجه به اهمیت این موضوع در کاوشهای فقهی، کتاب « بررسی تطبیقی تعویض سند بر کتاب وسائل الشیعه »، به دنبال طرح و تطبیق نظریه یاد شده می باشد تا از طریق اهمیت نظریه یاد شده بیشتر آشکار گردد.
طرح کاربردی این نظریه می تواند به شکل ملموسی نتایج ان را نشان دهد و روشن سازد که « تعویض سند» تا چه میزان در علم رجال و فقه و علوم دیگر دارای اهمیت است. مولف کتاب می نویسد: با توجه به گستردگی میراث حدیثی شیعه ما برآن شدیم تا دراین باره تنها به تطبیق این نظریه براسانید کتاب شریف وسائل الشیعه اکتفا کنیم و برای جلوگیری از اطناب و تطویل، دایره تطبیق براین کتاب را منحصر در اصحاب اجماع کردیم تا بدین وسیله نشان دهیم چگونه این نظریه می تواند در اثبات حجیت روایات اصحاب اجماع و راویان دیگر کارگشا باشد.
کتاب « بررسی تطبیقی تعویض سند بر کتاب وسائل الشیعه» با استفاده از تمامی نگارشهای مرتبط با موضوع « تعویض سند» درصدد است تا با ابتکار و نوآوری طرح جدیدی دراین باره ارائه کرده و با تطبیق و تبیین کاربردی نظریه، اهمیت آن را به صاحب نظران گوشزد کند.
کتاب « بررسی تطبیقی تعویض سند بر کتاب وسائل الشیعه»، در تالار تخصصی علوم قرآن و حدیث کتابخانه مرکزی آستان قدس موجود می باشد.