آشنایی با مبادی تربیت نفس از دیدگاه قرآن
۱۴۰۳-۱۰-۰۴

رساله دکتری رشته ی علوم قرآن و حدیث

نگارش: حسین شفیعی

استادان راهنما: مهدی مطیع، محسن صمدانیان

شماره دیویی: آ 556 ش 297/632

چکیده پایان نامه:

در پایان نامه « آشنایی با مبادی تربیت نفس از دیدگاه قرآن »، ضمن بیان مفهوم، ویژگی ها، اهداف، روش ها، مبانی تربیت نفس از دیدگاه قرآن، چگونگی کاربرد این موارد در تربیت اخلاقی انسان و چگونگی رسیدن به اهداف به این نتیجه می رسیم که با توجه به کمال غایی نفس، هدف غایی تعلیم و تربیت نفس قرب الهی است. این موارد در فصل اول و دوم بیان شده است.

در فصل سوم، چهار مبدا از مهمترین مبادی تربیت نفس یعنی: احساسات(جسم)، عقل، خیال(روان) و روح با توجه به آیات تبیین می گردد. خیال و نقش آن در تربیت نفس از مهمترین مطالب این پایان نامه در بخش سوم است که به طور مفصل تبیین شده است.

در فصل چهارم ویژگی ها، مبانی، اصول، روش ها و اهداف مربوط به تربیت نفس تشریح شده است و نهایتا در فصل پنجم، موانع تربیت نفس بیان می شود. پایان نامه « آشنایی با مبادی تربیت نفس از دیدگاه قرآن»، با رویکرد نظری و به شیوه کتابخانه ای تهیه شده و با روش توصیفی درصدد رسیدن به پاسخ قرآن نسبت به پرسش فوق است.

نتیجه حاصله از پژوهش اینست که: از دیدگاه قرآن دست یافتن به مقام تزکیه، ترسیم کننده سیمای انسان باریافته به قله کمال و تربیت یافتگی است و نشان از طرحی جامع و فراگیر در زمینه تربیت نفس دارد که مبادیی استوار است که می تواند مبنایی باشد برای اصولی که روش های تربیتی را تضمین می نمایدو انسان را برای رسیدن به هدف یا اهداف مشخصی یاری می نماید.

پایان نامه « آشنایی با مبادی تربیت نفس از دیدگاه قرآن» در کتابخانه مرکزی آستان قدس تالار تخصصی علوم قرآن و حدیث موجود می باشد.

کلید واژه ها: اصول، تربیت، تربیت نفس، روش، مبادی، مبانی، نفس

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
چکیده پایان نامه
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید