
رساله دوره دکتری رشته علوم قرآن و حدیث
نگارنده: مصطفی احمدی فر
استاد راهنما: محمد علی رضایی اصفهانی(زیدعزه)
رده بندی دیویی: ر286الف297/4837
چکیده پایان نامه
تربیت اخلاقی که از مهمترین موضوعات بحث علم اخلاق است، در عصر حاضر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و مورد توجه اندیشمندان و محققان قرار گرفته است و روشهای تربیت از اصلی ترین بخشهای تربیت اخلاقی است. موفقیت مربی در کرو روشهایی است که برای پرورش متربی به کار می بندد.
این نوشتار در پی طرح و تبیین روشهای تربیت اخلاقی در نگره قرآنی- حدیثی مقام معظم رهبری( مدظله العالی) است. با توجه به چند تباری بودن موضوع، نگارنده به تبیین بخشهای متعدد موضوع پرداخته است. در روش اجرایی رساله به محورهایی همچون دیدگاه مفسران و تفسیر مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، تحلیل و بررسی آنان، مورد توجه قرار گرفته شده است.
در بین روشهای تربیتی اخلاقی متعدد، نگارنده روش ایجادی و اصلاحی را به جهت عمومیت، ارتباط نزدیک با علم اخلاق، نظم منطقی، اهتمام بر مدل تشکیکی و تاکیدبر بُعد معرفتی متربی، برگزیده است.
قرآن کریم و روایات روشهای متعددی را در جهت ایجاد و پرورش فضائل اخلاقی، همچون روش های سالم سازی محیط، روش الگوئی، روش بشارتی، روش تشویق و روش امر به فضیلتهای اخلاقی، تبیین می نمایند و در مقابل، روشهای مختلفی در اصلاح و حذف رذائل اخلاقی، همچون روش نهی از زذائل اخلاقی، روش تذکر، روش انذار، روش تنبیه، روش تغافل و روش موعظه، ارائه می دهد.
و در پایان می توان نتیجه گرفت که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مفسری دقیق، ظریف بین، نکته سنج، جامع نگر و مسلط به قرائن و سیاق می باشند و علاوه بر تبحر در مسائل سیاسی، مدیریتی و اجتماعی، مفسر و شارحی گرانقدر بوده و هستند.
موضوع نوشتار می تواند به صورتهای گوناگون علمی و اجرایی، گسترش یابد و تمامی روشهای یادشده به عنوان، موضوعی مستقل به کار گرفته شود.
این پایان نامه در سه بخش سامان یافته است. بخش اول: کلیات ؛ بخش دوم: روشهای تربیت اخلاقی؛ بخش سوم: روشهای اصلاحی- حذفی در تربیت اخلاقی
کلیدواژه ها: تربیت، اخلاق، تربیت اخلاقی، مقام معظم رهبری، سیدعلی خامنه ای، قرآن، حدیث.
پایان نامه « روشهای تربیت اخلاقی در نگره قرآنی- حدیثی مقام معظم رهبری(مدظله العالی)» در کتابخانه مرکزی آستان قدس تالار تخصصی علوم قرآن و حدیث موجود می باشد.