نیازهای معنوی انسان از منظر قرآن کریم و برخی عرفان های نوظهور
۱۴۰۳-۱۰-۱۰

 

پایان نامه کارشناسی ارشدعلوم قرآنی و حدیث

نگارنده: علی عطاریان شاندیز

استاد راهنما: محمد تقی فعالی

رده بندی دیویی: ن678ع204

چکیده پایان نامه

می دانیم که انسان دارای دو بعد روحانی و جسمانی است و هر یک از این ابعاد مقتضی نیازهای گوناگونی می باشد. اما کدام بعد مقدم بر دیگری است؟ برخی معتقدند نیازهای مادی بر معنوی مقدم است. برخی بالعکس و گروهی هم تقدم و تاخری قائل نیستند. اما آنچه از آموزه های قرآنی بر می آید تقدم نیازهای معنوی است؛ نیازهایی مانند ارتباط با خدا، آرامش، آزادی، کرامت و عزت، دانش، عشق و... اما راه پاسخ به این نیازها چیست؟ مسلما هر ایدئولوژی پاسخ خاص خود را دارند.

از سوی دیگر می بینیم در شرایط فقدان عرضه ی حقیقت، گرایش های معنوی مردم به بهانه اخلاق و معنویت بازی گرفته شده و که گسترش و ترویج عرفان های نوظهور متعدد در جامعه حاصل آن می باشد. تحقیق حاضر تلاشی است برای رفع خلا وجود کار تطبیقی بین راهکارهای ارائه شده توسط قرآن و نیز عرفان های نوظهور در پاسخ به نیازهای معنوی انسان . در نهایت خواننده محترم در خواهد یافت که ادعاهای واهی برخی مدعیان عرفان مانند کفهای روی آب است و با اندک توجهی زدوده خواهد شد.

این پایان نامه علاوه بر مقدمه دارای دو فصل است : فصل اول: معناشناسی، چیستی عرفان ها؛ فصل دوم: نیازهای معنوی انسان از منظر قرآن و برخی عرفان های نوظهور فعال در ایران

کلیدواژه ها: نیاز معنوی، عرفان های نوظهور،آرامش، عشق، کرامت نفس، آزادی، دانش

پایان نامه « نیازهای معنوی انسان از منظر قرآن کریم و برخی عرفان های نوظهور» در کتابخانه مرکزی آستان قدس تالار تخصصی علوم قرآن و حدیث موجود می باشد.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
چکیده پایان نامه
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید