تفسیر تنزیلی موضوعی: ماهیت و قواعد
۱۴۰۳-۱۰-۱۲

پدیدآور: عبدالکریم بهجت پور

مشخصات نشر: تهران: سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، 1403

شماره دیویی: م 835 ب 297/1726

معرفی کتاب:

تفسیر تنزیلی موضوعی یکی از گونه‌های تفسیر به ترتیب نزول قرآن است. کتاب« تفسیر تنزیلی موضوعی: ماهیت و قواعد» اولین اثر جهان اسلام در تعریف و بیان قواعد اینگونه تفسیر است.در این اثر، ضمن تعریف شفاف از این گونه ی تفسیر احکام عامی را که باید در مقام انتخاب عنوان گردآوری آیات پژوهش تفسیر آیات مذکور و جریان دادن آنها به عصر جدید و روش تطبیق بر گروههای مختلف مردم پس از عصر نزول رعایت شود، تبیین میکند.

کتاب « تفسیر تنزیلی موضوعی: ماهیت و قواعد»، درصدد ابداع تازه برای سخن گفتن از قرآن است و بر پردازش قاعده و ضابطه های نو برای فهم موضوعی قرآن در سبک تنزیلی تمرکز کرده است. در این پژوهش تلاش می شود با تامل در سیر نزول آیات و نحوه نزول موضوعات و شبکه ارتباطی بین ابعاد موضوع در قرآن و تحلیل آنها، ضوابط و قواعد تفسیر تنزیلی موضوعی کشف و تدوین شود؛ از این رو روش علمی مطالعه در این پژوهش، توصیفی _ تحلیلی و استنباطی است.

پژوهش قواعد تفسیر تنزیلی موضوعی بر پایه قواعد مربوط به هر یک از مراحل تحقیق موضوعی سامان داده شده است.از این رو پس از مقدمه، ابتدا در یک بخش مباحث کلی شامل مفهوم شناسی و مباحثی درباره حقیقت و چیستی تفسیر تنزیلی موضوعی و اقسام و مراحل آن بحث می شود.

در بخش دوم، وارد متن پژوهش شده و در چهار فصل قواعد مرتبط با کشف و گزینش موضوع تفسیر تنزلی موضوعی، قواعد مرتبط با کشف و استخراج آیات دال بر موضوع پژوهش ها و تفسیر آیات گردآوری شده و درنهایت، قواعد مرتبط با جری و تطبیق مفاهیم مستخرج از قرآن بر جامعه عصر و مصر پژوهشگر بحث می شود.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید