پدیدآور: جمعی از نویسندگان؛ به سفارش مرکز تدوین متون و حوزه علمیه خراسان
مشخصات نشر: مشهد، حوزه علمیه خراسان، انتشارات، 1403
شماره دیویی: 454 د 297/26
معرفی کتاب:
« درسنامه آشنایی با حدیث و دانش های حدیثی»، با هدف زمینه سازی برای آشنایی اجمالی طلاب مقطع عمومی(سطح یک) با پدیده حدیث و کارکرد دانش های حدیثی تدوین شده است.
شناخت صحیح اسلام، متوقف بر شناخت دقیق قرآن و سنت است و درک درست و دقیق از سنت، وابسته به ارزیابی دقیق احادیث به عنوان گسترده ترین راه دستیابی به سنت است. دانش های حدیثی، ابزار اصلی این ارزیابی هستند و طلاب علوم دینی برای کسب توانایی در این جهت، نیازمند آشنایی با دانش های حدیثی و چرایی و چگونگی کاربرد آنها هستند.
کتاب « درسنامه آشنایی با حدیث و دانش های حدیثی»، در قالب شش فصل و 17 درس سمان یافته است. در فصل اول که به ماهیت و جایگاه حدیث اختصاص دارد و شامل درس های اول و دوم می شود.
در فصل دوم که در س های سوم تا هفتم را در برمی گیرد، « سیر تاریخی حدیث» در دوران پیامبر(ص)،امامان(ع) و عصر غیبت بررسی می شود.در فصل سوم با عنوان « ارزیابی صدوری حدیث» که شامل درس های هشتم تا یازدهم می شود، مبانی اعتبارسنجی حدیث، ماهیت و منابع علم رجال، توثیق و تضعیف و مباحث مربوط به سندشناسی مطرح می گردد.
در فصل چهارم به « ارزیابی دلالی حدیث» اختصاص دارد و فصل پنجم با عنوان « گونه شناسی حدیث» با دانش درایه الحدیث و گزیده ای از مهم ترین مباحث آن آشنا می شویم. عنوان فصل پایانی « بهره برداری از حدیث» است.
بدین منظور کتاب « درسنامه آشنایی با حدیث و دانش های حدیثی»، که آموزه های دانش حدیث را با سبکی نوین و روشی جدید با مدنظر قرار دادن جنبه عملی و کاربردی قواعد آن به صورت مقدمه ای برای ورود به مباحث متن خوانی متون حدیثی به رشته تحریر درآمده است را به زیور چاپ آراسته است.