معمای خیر و شر
۱۴۰۳-۱۰-۱۶

پدیدآور: محمد حسن وکیلی

                  مشخصات نشر: مشهد : آستان قدس رضوی‏، 1399.

مشخصات ظاهری: 122ص

رده بندی دیویی : ب 691و  297/42         

معرفی کتاب:

کتاب معمای خیرو شر (بررسی مساله عدل الهی)، با زبانی ساده، به پاسخگویی سئوالات و شبهات درباره مساله عدل الهی و فلسفه شرور پرداخته است.

برگرفته از متن:

کتاب معمای خیرو شر (بررسی مساله عدل الهی)، با زبانی ساده، به پاسخگویی سئوالات و شبهات درباره

مساله عدل الهی و فلسفه شرور پرداخته است.

برگرفته از متن:

آیا کسی می تواند از خداوند طلبکار باشد ؟ آیا خداوند متعال، عادل است یا ظالم؟ درگام اول باید نوجه کرد که اگر با نگاهی دقیق به عالم نظر کنیم، اصلا ممکن نیست خداوند به کسی ظلم کند؛ زیرا در عالم، کسی از خداوند طلبکار نیست و همه هر چه دارند، متعلق به ذات خداوند است.برهان فلسفی به خوبی اثبات می کندکه معلول و مخلوق در همه وجود خود، محتاج به علت و خالق خود بوده و هرچه دارد با تمام وجود،متعلق به علت است و محال است که از خود چیزی داشته باشد؛ به همین جهت مخلوق هیچ گاه نمی تواند از خالق   طلبکار باشد. متون دینی بارها این حقیقت را بازبانی صریح بیان کرده اند؛ وَلِلَّهِ مُلكُ ٱلسَّمََاوات وَٱلأَرضِ وَٱللَّهُ عَلَى كُلِّ شَيء قَدِير وَلِلّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ در حقیقت مخلوق همیشه به خالق خود، بدهکار و وامدار است. با این وجود هزاران هزار نعمت به هر مخلوقی عطا فرموده و همه را غرق احسان خود کرده است. تمام خوبی هایی که در شبانه روز به مخلوق می رسد، نفسی که می کشد، غذایی که می خورد، چند ساعتی که به خواب راحت فرو می رود، علمی که می آموزد، دوستان و هم نشینان خوبی که با آنها انس می گیرد، عضلات بدنش که با حرکت دادن آنها فعالیت می کند و هزاران نعمت دیگر،

همه و همه، عطایا و هدایای خالق مهربانی است که لحظه به لحظه در حال عطا کردن است و ما در ازای این تفضیل،

نه نفعی به وی می رسانیم و نه توانایی آن را داریم که کاری برای او انجام دهیم. اگر کمی تامل کنیم در مقابل این همه نعمت، جز شرمندگی و خجالت نمی توان سختی عرضه کرد.

بنده همان به که ز تقصیر خویش     ورنه سزاوار خداوندیش

عذر به درگاه خدای آورد               کس نتواند که به جای آورد

 

 

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه و متن کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید