حکایت حجاب
۱۴۰۳-۱۰-۲۴

 

https://ketabresan.net/upload/books/ce8c47d3fe3133d2cde7d7ce012e4030.jpg

پدیدآور: محمد حسن وکیلی

مشخصات نشر: مشهد: آستان قدس رضوی، موسسه خدمات مشاوره ای جوانان و پژوهش های اجتماعی،1402

مشخصات ظاهری:495ص

رده بندی دیویی: ح691و297/636

معرفی کتاب

کتاب حکایت حجاب به بررسی ابعاد گوناگون مسئله پوشش و حجاب از منظر عقل و دین می‌پردازد. مسئله پوشش و حجاب، زیرمجموعه‌ای از نظام تربیت جنسی و جنسیتی است؛ بنابراین باید به شکل صحیح شناخته شود؛ اگر قرار باشد هویت نظام تربیت و سلامت جنسی و جنسیتی در اسلام شناسایی شود، پاسخ به دوسؤال مهم، یک ضرورت است نخست اینکه هدف از این نظام چیست؟! و اسلام برای رسیدن به چه هدفی، سیستمی را برای مدیریت ابعاد جنسی و جنسیتی انسان ترسیم کرده است؟ این سؤالات در کتاب حکایت حجاب به تفصیل پاسخ داده شده است.

حجاب از دستورات الزامی دین اسلام است که علاوه بر تأمین آرامش خانواده و نقش مهمی که در امنیت و کرامت بانوان در جامعه دارد، امروزه به نمادی برای هویت جامعه اسلامی و سدی محکم در برابر جریان‌های اسلام‌ستیز و ایران‌ستیز تبدیل شده، به طوری که مبارزه با حجاب رمزی برای مبارزه با اسلام و ایران گشته استاهمیت این موضوع و فراوانی سؤالات و شبهات جوانان دربارۀ آن به طور کلی و خصوصا در شرایط اخیر، سبب تالیف این کتاب بوده است.

بخشی از موضوعات این کتاب:

در این کتاب علاوه بر مباحثی چون: تفاوت‌های «جنسی و جنسیتی» مرد و زن، مروری بر تاریخ حجاب در ایران باستان، اسلام و ادیان گذشته، حدپوشش اسلامی و فلسفۀ حجاب، عوامل گرایش به حجاب یا بی‏‌‌حجابی، به برخی از سؤالات و شبهات پیرامون حجاب نیز پاسخ داده شده است از جمله:

1. آیا قانون‌گذار حق دخالت در حریم شخصی افراد را دارد؟

2. آمار مخالفت با حجاب در ایران چگونه است؟

3. روش صحیح اجرای قانون حجاب در کشور چیست؟

4. چرا در صدر اسلام با بی‌حجابی برخورد نشده است

5. چرا با این‌که صورت جذابیت دارد، پوشاندن آن لازم نیست.

6. چرا کنیزان در جامعۀ اسلامی حجاب نداشتند؟

7. آیا حجاب برای خود زن هم فایده‌ای دارد؟

8. آیا واقعا حجاب مانعی برای پیشرفت بانوان نیست؟

9. با بیرون بودن چند تار مو، جامعه به هم می‌ریزد؟!

10. حجاب که ملاک نیست، مهم دل انسان است!

11.  چرا حضرت زهرا و حضرت زینب به داشتن حجاب ملتزم نبودند؟

و الی...

گزیده ای از کتاب

یکی از مفاهیم بسیار مهمی که برای رسیدن به لقاء خدا و چشیدن لذت اُنس با خدا لازم است، مفهوم بسیار ارزشمند «آرامش» است. حتی کسانی که به‌دنبال خدا نمی‌گردند هم آرامش را دوست دارند. برخی از روان‌شناسان معاصر معتقدند که آرامش، گمشده امروز بشریت است و به اعتقاد برخی، ارزشمندترین چیزی که انسان می‌تواند در زندگی خود به دست بیاورد، آرامش است. آرامش، مهم‌ترین دغدغه انسان‌ها در شرایط امروز است و تلاش‌های مختلف از قبیل روابط عاطفی، جمع‌آوری پول و حتی به‌دست‌آوردن مدرک و اعتبار و قدرت، همگی در نهایت برای این است که انسان را به آرامش برساند.

بنا بر آیه شریفه« أَلا بِذِکرِ اللهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوب» ، « راه رسیدن به آرامش، ذکر و توجه به خدای نامتناهی است. رسیدن به لقاء خدا، حقیقت آرامش است و هدف اصلی و متعالی انبیا نیز همواره همین بوده است. البتّه حتی اگر ما لقاء الهی را مدنظر قرار ندهیم و فقط بُعد زندگی مادی و همین دنیا را در نظر بگیریم؛ تحصیل آرامش، مسئله‌ای بسیار مهم و اساسی است؛ زیرا درهرحال انسان به آرامش نیاز دارد. امّا مسئله مهم آن است که لذت‌های حسی، بدون تجربه معنوت هیچ‌گاه آرامش واقعی را به ارمغان نمی‌آورد و رنج‌های انسان را درمان نمی‌کند و فقط مانند قرص مسکن، موقتا قلب را آرام می‌نماید و در حقیقت مثل نوشیدن آب‌شور دریا، در ظاهر انسان را سیراب کرده و در باطن تشنه‌تر می‌کند.»

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه و متن کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید