پایان نامه کارشناسی ارشد
نگارنده: صدیقه بیات
استاد راهنما: جواد هروی
رده بندی دیویی: ب895ب955/0485
چکیده
حکومت شیعه آل بویه از سالهای ۳۲۱ هـ ق تا ۴۴۸ هـ.ق در ایران و عراق به وسیله ی فرزندان بویه،به نام های علی و حسن و احمد، بنیانگذاری شده، یکی از مهمترین سلسله هایی است که در ایران بعد از اسلام به وجود آمده است.
تقارن حکومت آل بویه با آغاز عصر غیبت امام دوازدهم شیعیان اثنی عشری و فعالیت عالمان بزرگ شیعی امامی ، باعث تقویت فضای مناسبی برای شیعیان شد، که در پرتو آن آداب و مناسک شیعی توسعه یافت.
ظهور علمای برجسته شیعی مانند شیخ صدوق (متوفی ۳۸۱ ق) و شیخ مفید (متوفی ۴۱۳) و سید رضی (متوفی ۴۰۶) و سید مرتضی (متوفی ۴۳۶ ) و شیخ طوسی (متوفی (۴۶۰ ) که با حکومت آل بویه نیز روابط حسنه ای داشتند ، در تقویت و گسترش فرهنگ شیعی در این دوره ، تأثیر زیادی به دنبال داشت.
احیای شعارهای شیعی در اذان و برگزاری مراسم عاشورا و جشن عید غدیر و ایجاد کتابخانه ها و مراکز علمی ، تعمیر قبور ائمه و توجه حاکمان آل بویه به اجرای مراسم شیعی بخصوص در بغداد و در زمان احمد معزالدوله ، از جمله کارهایی بود که در پیشرفت آئین ها و مراسم شیعی در این زمان کمک کرد.
کلید واژه :آل بویه – خلفای عباسی - تشیع - عصر غیبت – عالمان شیعی – آئین ها و مراسم شیعی
پایان نامه «بررسی علل تقویت و توسعه آئین ها و مراسم شیعی در دوره آل بویه» در کتابخانه مرکزی آستان قدس تالار تخصصی علوم قرآن و حدیث موجود می باشد.