پژوهشی پیرامون احادیث طبی و( انطباق آن با طب جدید)
۱۴۰۳-۱۱-۰۳

پایان نامه سطح سوم علوم حوزوی(کفایتین)

نگارنده: خلیل جعفری

استاد راهنما: عبدالکریم عبداللهی

رده بندی دیویی: پ462ج610

چکیده

بشراز قدیم الایام در فکر گشودن رازخاک و آنچه از آن برآمده بوده است، به دنبال جستجوهای خود زهر و پادزهر را کشف نموده،از گیاهان و میوه های مختلف معجون ها  برای امراض ساخته؛ و یافته های خود را سینه به سینه منتقل کرده اما در قرون اخیر کمتر دانشمندان و کاوشگران به طبیعت حیات آفرین توجه کرده اند تنها چندیست که محققان و غذاشناسان دوباره به بررسی این رشته پرداخته اند؛ برای نمونه اخيرا دانشمندان ژاپنی متوجه شده اند که با مصرف روزانه گیاهان، غذاهای گیاهی، میوه ها و استفاده کمتر از گوشت حیوانات، انسان تا حد زیادی از ابتلا به بیماری مرموز سرطان مصون می ماند ، لذا با بهداشت و رژیم غذایی مناسب انسانها می توانند خود را در مقابل این بیماری تا حدی زیادی بیمه نمایند.

در رساله حاضر تطبیق و سنجشی بین غذاشناسی اسلامی و غذاشناسی روز شده و در کنار آیات و روایات اسلامی که تکیه گاه اساسی این رساله است به مقالات دانشمندان علوم بهداشتی و غذایی نیز اشاره شده رساله مذکور حاوی یک مقدمه و پنج فصل است.مقدمه این رساله به جایگاه پزشک از دیدگاه احادیث و ارتباط پزشکی با فقه اسلامی و این که آیا پزشک ضامن است یا خیر اختصاص دارد.

فصل اول رساله به اهمیت حافظه از دیدگاه امام صادق اختصاص دارد. در فصل دوم درباره اهمیت روزه از نگاه احادیث و دانشمندان گفتگو شده است. در فصل سوم، از غذا شناسی اسلام،  گفتگو داریم. در فصل چهارم، درباره اهمیت میوه ها از نگاه احادیث و دانشمندان گفتگو می کنیم.

 در فصل پنجم درباره اهمیت سبزیها از نگاه احادیث و دانشمندان گفتگو شده است.

پایان نامه « پژوهشی پیرامون احادیث طبی و( انطباق آن با طب جدید) در کتابخانه مرکزی آستان قدس تالار تخصصی علوم قرآن و حدیث موجود می باشد.

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
چکیده پایان نامه
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید