بر مدار نور: تفسیر موضوعی قرآن کریم
۱۴۰۳-۱۱-۲۷

بر مدار نور: تفسیر موضوعی قرآن کریم

پدیدآور: جمع نویسندگان

مشخصات نشر: قم: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف‏، ۱۴۰۲.

مشخصات ظاهری: ۲۶۳ ص

رده بندی دیویی: ب284الف297/179

معرفی کتاب

کتاب بر مدار نور: تفسیر موضوعی قرآن کریم دربرگیرنده پرتکرارترین پرسش های دانشجویی در موضوع تفسیر موضوعی قرآن کریم است که در آن سعی شده علاوه بر پاسخگویی به ابهام ها و سوال ها، شیوۀ نگارش هم به گونه ای جوان پسند و دانشجویی باشد.

قرآن پیام زندگی بخش و جاویدانی است که برای هدایت انسان ها به سوی سعادت نازل شده و آنان را به علم، پاکی و صداقت فرا می خواند و حیات طیبه و زندگی برتر را به آن ها می نمایاند. آیا قرآنی که شامل تمام علوم و فنون و قوانین اجتماعی، حقوقی و ... است، فقط درصدد بیان مطالب اخروی و معنوی بوده و کاری با زندگی مادی و دنیوی انسان ندارد یا خیر و موضوعاتی از این دست، همواره محل اختلاف آرای علما و اندیشمندان بوده است که نیاز به بررسی دارد.

فهرست کتاب علاوه بر مقدمه شامل پانزده درس می باشد که درس اول: جامعیت و جهانی بودن قرآن؛ درس دوم: قران و پاسخگویی به نیازهای انسان امروزین؛ درس سوم: اعجاز قرآن؛ درس چهارم: عدم تحریف و دستکاری قرآن؛ درس پنجم: جلوه های زحمت و عذاب الهی در قرآن را بشناسیم؛ درس ششم: هدایت و ضلالت در قرآن؛ درس هفتم: سایر کتب آسمانی انبیای لهی در قران؛ درس هشتم: عدالت در نظم خلقت از دیدگاه قرآن؛ درس نهم: بررسی رابطه دین و جامعه در قرآن؛ درس دهم: رابطه دین و سیاست در قران؛ درس یازدهم: برابری زن و مرد در قرآن؛ درس دوازدهم: آزادی از منظر قرآن؛ درس سیزدهم: حجاب و پوشش در قرآن؛ درس چهاردهم: کیفیت خلقت نخستین از منظر قرآن؛ درس پانزدهم: ازدواج از منظر قرآن.

گزیده ای از کتاب

پرسش:

قرآنی که امام زمان(عج) می آورد، قرآن زمان پیامبر(ص) است یا قرآنی که امیرالمومنین (ع) نوشته است و یا قرآنی که به دست خلفا جمع آوری شده؟ کدام باور درست است؟

پاسخ:

هنگام ظهور حضرت ولی عصر(عج) قرآنی را که حضرت علی(ع) جمع آوری کرده بودند و مشتمل بر نکات تفسیر و تاویل، شان و سبب نزول بر اساس ترتیب نزول آیات بود و به فرزندان خویش نسل به نسل تا امام دوازدهم سپرده شده بود، خواهد آورد.

بنابراین قرآن حضرت حجت(عج) همین قرآن موجود است و تفاوتی ندارد. چرا که قرآنی که بر پیامبر اسلام(ص) نازل شد، تا روز قیامت ثابت و تغییر ناپذیر است. ائمه اطهار(ع) و بزرگان دین موظف به حفظ و گسترش آن در بین مردم بودند. چنان که حضرت علی(ع) و همه فرزندان و نسل پاک آن امام همام نسبت به این امر اهتمام جدی داشته اند.



 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه و متن کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید