ارزیابی دیدگاه های خاورشناسان در تاریخ تفسیر و مفسران
۱۴۰۳-۱۲-۰۸

پدیدآور: حسین علوی مهر، حسن رضایی هفتادر

مشخصات نشر: قم: مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی(ص)، 1394

مشخصات ظاهری:352

رده بندی دیویی: الف 833ع297/19

معرفی کتاب:

در مقدمه کتاب « ارزیابی دیدگاه های خاورشناسان در تاریخ تفسیر و مفسران» چنین می خوانیم: علاقه و ارتباط دانشمندان ادیان غیر مسلمان به مطالعه کتاب آسمانی مسلمانان یعنی قرآن بیش از سایر کتب ادیان دیگر می باشد. با این که عمر قرآن کریم تاکنون کمتر از سایر کتب آسمانی می باشد، خاورشناسان در چند قرن اخیر علاقه وافری به مطالعه قرآن کریم و تاریخ آن نشان داده اند و آثار فراوانی در این زمینه از خود به جای گذاشته اند.. قرآن پژوهان غربی، حاصل پژوهش های خود درباره قرآن را در قالب کتاب ها و دائرة المعارف ها به جهان علم عرضه کرده اند.

کتاب « ارزیابی دیدگاه های خاورشناسان در تاریخ تفسیر و مفسران» به بررسی دو مقاله از مهم ترین مقالات دائرة المعارف قرآن لیدن در تاریخ تفسیر می پردازد. این دو مقاله، ادوار تاریخی تفسیر را مورد بحث قرار داده اند. مقاله نخست به تاریخ تفسیر در دوران آغازین یا صدر اسلام و دوران میانه می پردازد، مولف آن شخصی به نام کلود زیلیو است. مقاله دوم از رتراود ویلانت است که به بحث درباره تفسیر در دوران معاصر از زمان شیخ محمد عبده و اندیشه های وی و تاثیرگذاری هایش در تفاسیر بعدی و نیز تاثیرگذاری علوم تجربی در تفسیر می پردازد.

در این نوشتار، اندیشه های دیگر مستشرقان معروفی از جمله: اندروریپین، ونزبرو، نولدکه، لیمهاوس و برخی دیگر نیز مطرح شده است. تلاش بر این است که بررسی و نقدها منصفانه باشد. روش کار بدین گونه است که ابتدا دیدگاه های مستشرقان آورده شده، سپس هر موضوع خاصی که مطرح شده مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. پیش از ورود به مباحث اصلی برای آشنایی بیشتر مخاطبان به معرفی دائرة المعارف قرآن و نیز مولف دو مقاله یاد شده یعنی «ژیلیو» و «ویلانت» پرداخته می شود.   

کتاب « ارزیابی دیدگاه های خاورشناسان در تاریخ تفسیر و مفسران» در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث موجود می باشد.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید