
پایان نامه سطح سه رشته تخصصی کلام اسلامی
نگارنده: محسن پیمان
استاد راهنما: مجید ظهیری
رده بندی دیویی: ک984پ297/957
چکیده
پایان نامه ای که در پیش رو دارید به کاربرد قواعد منطق تصدیقات در احادیث رضوی (علیه السلام) پرداخته است و فرمایشات آن حضرت را در قالب هر یک از استدلال مباشر و غير مباشر مورد تحليل وبررسی منطقی قرار داده است.
در این پایان نامه در مقام برداشت سه گام برآمده ایم که در مورد هر قاعده منطقی، اقوال، نظریات و دیدگاه های مختلف اندیشمندان علم منطق ذکر شده است و آنگاه متناسب با قاعده منطقی مورد نظر، روایاتی از حضرت رضا (علیه السلام) ذکر شده و به تحلیل منطقی آنها پرداخته ایم و در گام سوم در مقام نتیجه گیری بر آمده ایم که در موارد اختلاف نظر بین علماء منطق در مورد قاعده منطقی منظور، به احادیث رضوی به عنوان مویدی درون دینی بتوان به نفع گروهی تمسک جست.
این پایان نامه با رویکرد به سه اصطلاح استدلال سازی، استدلال یابی و بازسازی استدلال تالیف شده است. استدلال سازی آن است که با چینش روایات در کنار یکدیگر برای قواعد منطقی مثال روائی بسازیم. استدلال یابی آن است که حضرت در یک روایت به صورت پیوسته کمی را بیان کنند که ساختاری منطقی داشته باشد بدون اینکه دخل و تصرفی از بیرون صورت گیرد.
بازسازی استدلال نیز عبارت است: از آنجائی که ادبیات و لسان روایات در قالب محاوره عرفی تبیین شده اند لذا در برخی گزاره های روائی ساختار کلاسیک قواعد منطقی رعایت نشده است لذا درصدد بازسازی استدلال بر اساس نظم منطقی بر آمده ایم.
این نوشتار با رد نگاه استدلال سازی، در صدد ارائه استدلال یابی و بازسازی استدلال بوده است.
کلید واژگان: منطق رضوی، منطق تصديقات، استدلال مباشر، استدلال غير مباشر، استدلال سازی، استدلال یابی، بازسازی استدلال.
پایان نامه «کاربرد منطق تصدیقات در فرمایشات رضوی» در کتابخانه مرکزی آستان قدس تالار تخصصی علوم قرآن و حدیث موجود می باشد.