جایگاه قرآن و روش استفاده از آن در مناظرات امام رضا( علیه السلام)
۱۴۰۴-۰۱-۰۵

 

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم حدیث

نگارنده: محبوبه رجائی

استاد راهنما: محمد علی مهدوی راد

رده بندی دیویی: ج 363ر297/957

چکیده

روزگار امامت امامان (علیهم السلام) نشانگر آن است که دوران پیشوایی امام رضا (علیه السلام) با سایر ائمه (علیهم السلام) از جهات متعددی متفاوت بوده است. فضای فرهنگی- زمانی، حضور جریانات دینی- فرهنگی در خراسان و نیز عالمان و روشنفکران به عنوان نمایندگان نحله ها، مذاهب و ادیان در مجموع فضائی متفاوت را رقم می زد. در چنین فضائی، مناظرات امام (علیه السلام) در مجموع سیره پیشوایان از برجستگی ویژه ای برخوردار است.

 این مناظرات به لحاظ گوناگونی مخاطبان و تفاوت فضاهای گفت و گو از جهت درونمایه بسیار گسترده، ژرف و دارای ابعاد عظیمی است که در این پژوهش فقط از یک زاویه یعنی تجلی آموزه های قرآنی در مناظرات بدانها می پردازیم، تا بنگریم قرآن چگونه در این آموزه ها بازتاب یافته و امام (علیه السلام) با چه روشی از آموزه های قرآن بهره برده اند. بررسی لقب ویژه امام (علیه السلام) یعنی عالم آل محمد (علیهم السلام) و پیوند آن با فضای فرهنگی و اعتقادی، و نیز مناظرات و آنگاه تحلیل مفهومی و اصطلاحی مناظرات و طبقه بندی کردن درونمایه مناظرات امام (علیه السلام) موضوعاتی است که مورد بررسی قرار گرفته است. اگر در ضمن گفت وگو و مناظره ای به سبب نزول پرداخت شده و برای تفسیر آیه ای از آیه دیگر بهره برده شده است این ها همگی تحلیل گردیده است. مناظرات بر اساس مباحث توحید و صفات و افعال الهی، عصمت انبیاء و امامت پیشوایان طبقه بندی شده و با تأمل در نصوص، شیوه های بهره گیری امام (علیه السلام) از آیات در تمتع، تحلیل و گزارش موضوعات یاد شده را گزارش نموده ام.

کلید واژه: قرآن ،روش، مناظرات، امام رضا

پایان نامه«جایگاه قرآن و روش استفاده از آن در مناظرات امام رضا( علیه السلام) » در کتابخانه مرکزی آستان قدس کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث موجود می باشد.

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
چکیده پایان نامه
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید