سیره ماه رمضان و روزه داران
۱۴۰۴-۰۱-۱۰

در کتاب سیره ماه رمضان و روزه داران در ذیل مطلب خطبة اميرالمؤمنین در روز عید فطر می خوانیم:

حضرت فرمود:«إنّ يومكم هذا يَوْمُ يُثَابُ فيه المُحسِنُونَ، وَ يَخْسِرُ فيه المُسيئُونَ، وَ هو أَشْبَهُ يَوْمٍ بِيَوْمٍ قِيَامَتِكُمْ فَاذْكُرُوا بِخُرُوجِكُمْ مِنْ مَنَازِلِكُمْ إِلَى مُصلّاكُمْ، خُرُوجُكُمْ مِنَ الأَجداثِ إِلَى رَبِّكُمْ، وَاذكُرُوا وُقُوفَكُمْ فى مُصَلاكُمْ وُقُوفَكُم بَيْنَ يَدَيْ رَبِّكُم، و اذكروا رُجُوعكُمْ إِلى مَنازِلَكُمْ. مصيرُكُمْ فى الجنة أو النار.

واعْلَمُوا عباد الله أن أدنى ما للصائمين والصَّائماتِ أن يُناديهم ملك في آخر يَوْمٍ مِنْ شَهْرٍ رمضان، أبْشِرُوا عِبَادَ الله فَقَدْ غَفر لكم ما سَلَفَ مِنْ ذُنُوبكم فانظروا كيف تكونون فيما تَسْتَأْنِقُونَ واذا اطلع هلال شوّال نُودِى الْمُؤمِنُونَ هَلَمُوا إلى جوائِزِكُمْ»

روز عید روزیست که نیکوکاران پاداش می گیرند، ولی گناهکاران زبان می کنند. و این روز بسیار به روز قیامت شباهت دارد، پس با بیرون رفتن شما از منزل به سوی نماز عید بیرون رفتن شما از قبر بسوی خدایتان یاد آورید. و وقتی در جایگاه نماز ایستادید به یاد آن روزی بیاورید که در محضر خداوند برای حساب رسی می ایستید، بیاد آورید بازگشت خودتان را به منزلهائی که در پیش رو دارید، آیا به بهشت می روید یا به جهنم.

 ای بندگان خدا بدانید نزدیک ترین چیزی برای مردان روزه دار و زنان روزه دار قرار داده شده، این ست که در آخرین روز ماه رمضان فرشته ای از طرف خداوند فریاد می زند: بندگان خدا بشارت بدهید، گناهان گذشته شما را خداوند آمرزید، به فکر آینده و زندگی جدید خودتان باشید، که چگونه می خواهید زندگی نوین را آغاز کنید. وقتی هلال ماه شوّال نمایان شد فریاد فرشته برخاسته می شود: مؤمنین بیایید جوائزتان رادریافت کنید.

حضرت علی علیه السلام بیان دیگری در توصیف برگزارکنندگان عید فرموده: «إنَّما هو عيد لِمَنْ قَبِلَ الله صيامَهُ، وَ شَكَر قيامَهُ، وكلُّ يَوْمٍ لا يُعْصَى فيه فَهُوَ يَوْمُ عيد».

 روز عید فطر برای کسی عید است که خداوند روزه اش را پذیرفته، و بیداری شب او را تشکر نموده، و هر روزی که در آن گناه نشود آن روز برای مؤمن روز عید است.

 علامه طبرسی رحمه الله می گوید: تشکر خداوند به معنی پاداش بر طاعات و عبادات، یعنی خداوند به بنده ای که وظائف دینی خودش را خوب انجام دهد از او تشکر میکند به لحاظ این که طاعات و عباداتش را پاداش می دهد از این رو به خداوند «غفور شکور» می گویند. با این بیان، کلام حضرت علی علیه السلام راجع به تشکر خداوند از قیام و بیداری شب روزه دار روشن شد.

برگرفته از سیره ماه رمضان و روزه داران(سی گفتار)، مهدی احدی، این کتاب در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث موجود است.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
متن کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید