
پدیدآور: احمدپناهی
مشخصات نشر: قم: پژوهشگاه حوزه ودانشگاه، 1402
مشخصات ظاهری: 334ص.
شماره راهنمای دیویی: ر541پ045/297
معرفی کتاب:
آشنایی با دانش روانشناسی از ضرورتهای فعالیت فرهنگی، تبلیغی و تربیتی است. دانش روانشناسی از علومی است که میتواند در انتقال پیام دینی، در ایجاد تحوّل در بینش، گرایش و رفتار مخاطب و در نهادینهسازی هنجارهای اخلاقی، معرفتی و اجتماعی ، نقشی سازنده و تسهیلکننده داشته باشد. دانش روانشناسی، میتواند سهم وافری در تبیین ویژگیهای فرستنده پیام، مخاطبشناسی، محتوای پیام، ابزارهای پیام، کیفیت تعامل با مخاطب، اقناع مخاطب، ایجاد انگیزش در مخاطب و در درونیسازی محتوای آموزشی و تربیتی ایفا کند. در دنیای امروز و با توجه به تغییر و تحولات گوناگون، پیشرفتهای فنآوری دیجیتالی و مجازی و افزایش پیچیدگی روابط بین فردی و اجتماعی و فرهنگی، اهمیت آشنایی با دانش روانشناسی دوچندان و ضروری شده است. یکی از راهبردهای اساسی مصونیت از بخشی کودکان، نوجوانان و جوانان، از آسیبهای فرهنگی و اجتماعی و رسانهای و اخلاقی، آشنایی با روانشناسی مبتنی بر آموزههای اسلامی است.
هدف کتاب « روان شناسی تبلیغ دینی با رویکرد اسلامی» آشناسازی روحانیون، مربیان فرهنگی ، ائمه محترم جمعه و جماعات، متولیان رسانه ملی ، برنامه ریزان فرهنگی – دینی ، متولیان وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و همه کسانی که به نوعی با تبلیغ معارف اسلامی و تعالیم وحیاتی مرتبط هستند. کتاب پیش روکه با عنوان « روان شناسی تبلیغ دینی با رویکرد اسلامی» با تاکید بر تبلیغ چهره به چهره تالیف وتدوین شده ودر بردارنده هفت اصل است که عبارتند از:
فصل 1: کلیات و تبیین ارزش شناختی روانشناسی تبلیغ دینی.فصل 2: ویژگیهای روانشناختی و اخلاقی مبلغ دینی (فرستنده پیام)
فصل 3: صلاحیتهای علمی و مهارتی مبلغ دینی و فرستنده. فصل 4: اهمیت و اقتضائات ایجاد تحول در بینش و رفتار مخاطب (اهمیت محتوای پیام). فصل 5: بایدهای تبلیغ دینی چهره به چهره با مخاطب. فصل 6: الگوی تبلیغ دینی با مخاطب خاص و موقعیت مختلف
فصل 7: کاستیها و آسیبهای تبلیغ دینی.
کتاب« روان شناسی تبلیغ دینی با رویکرد اسلامی» توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه ودانشگاه به چاپ رسیده است.