دکتر عبد الحمید طالبی در این مراسم با اشاره به سخنی از امام رضا(ع) مبنی بر اینکه "اگر مردم با زیبایی کلام ما آشنا شوند ، قطعا از ما پیروی میکنند"، اظهار کرد: براساس سیاست ابلاغی تولیت آستان قدس رضوی، ما موظف به دستیابی عالی ترین مرجع معنوی قطب فرهنگی جهان اسلام، مرجع علمی در تولید علم، معارف قرآنی و مکتب اهل بیت(ع)،به ویژه وجود حضرت رضا (ع)، هستیم.
وی با اشاره به برگزاری دور مجدد و احیای کنگره جهانی حضرت رضا(ع) با پیام مقام معظم رهبری، اظهار کرد: مفتخر بودیم پیام نورانی مقام معظم رهبری را به این کنگره، در سه بعد قداست ائمه معصومین (ع)، بیان درس های اهل بیت(ع) در مسائل روز جامعه و بیان سیاست ائمه معصومین (ع) در ایجاد جامعه اسلامی و حاکمیت اسلامی با شیوه های مختلف، اجرایی کنیم.
وی افزود: بر همین اساس، چارچوب مفهومی و راهبردی دیدگاههای رهبر حکیم انقلاب را در قالب چهار مفهوم کلیدی ، ۵سیاست کلان، همراه با ۲۶ اقدام،طراحی کردیم.
برنامهریزی برای برگزاری دوسالانه کنگره جهانی امام رضا(ع)
طالبی خاطرنشان کرد: با توجه به کلام نورانی حضرت رضا(ع)،اهداف ۶ گانهای که در شروع کار در دبیرخانه ترسیم شده بود مورد بررسی قرار گرفت و برای ترسیم ادامه راه این کنگره تا ۱۰ سال آینده، گامهای جدیدی برای برگزاری به صورت دوسالانه، برداشته شد.
وی در ادامه با بیان اینکه، محور کنگره امسال، حقوق و کرامت انسانی انتخاب شده است به تشریح فعالیتهای انجام شده و برنامههای آتی پرداخت و افزود: تاکنون بیش از سه پیشنشست در خارج از کشور و چهار پیشنشست در داخل کشور،برگزار شده است.
وی، اضافه کرد: اجلاسیه بینالمللی امروز در حال برگزاری است و تا سال آینده حداقل ۵۰ نشست در داخل و خارج از کشور، برگزار خواهد شد.
طالبی ادامه داد: همچنین حسب فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر فراموش نکردن غزه، لبنان و فلسطین، نشستهایی در دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) با عنوان «کرامت و حقوق مقاومت در جهان معاصر»، برگزار خواهد شد.
رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی، در پایان، ابراز امیدواری کرد: این برنامهها صرفاً یک گردهمایی و سخنرانی نباشد و اثرگذاری محسوسی داشته باشد.
با توجه به حضور مهمانانی از لبنان و فلسطین، آثار عینی کنگره جهانی حضرت رضا(ع) را،شاهد هستیم و نتایج علمی حاصل از تلاش اندیشمندان شرکتکننده در این کنگره، در آثاری مشخص در پایان مراسم، رونمایی و منتشر خواهد شد.