
پدیدآور: علیرضا پناهیان
مشخصات نشر: تهران: بیان معنوی، 1396
مشخصات ظاهری: 219ص
رده بندی دیویی: ر 542 پ 297/632
معرفی کتاب:
تکبر مثل بیماری سرطان ممکن است به هر جایی از وجود انسان سرایت کند و خطرناک ترین جایی که ممکن است سرایت کند، در قدرت فهم و عقل انسان است. اگر تکبر به عقل و فهم انسان بزند، دیگر راه نجاتی برای انسان نیست یا لااقل خیلی بعید است که امیدی به نجات او باشد. حداقل اثر تکبر این است که امکان تعلیم را از بین می برد، یادگیری، استعدادی است که نیازمند تواضع است. از طرف دیگر «پنهان بودن» تکبر می تواند ضربه ی سنگین تری به انسان وارد کند. کسی که تکبر پنهان دارد، غالبا نمی پذیرد که این عیب در درونش وجود دارد و این مساله سبب پیچیده تر شدن موضوع می شود. در کتاب «رهایی از تکبر پنهان» با اشاره به چگونگی پنهان شدن برخی از صفات اخلاقی نظیر تکبر در وجود انسان، به نقش گمراه کننده آن در مسیر معنوی و معرفتی انسان پرداخته شده است.
در بخش هایی از کتاب به برخی از آثار سوء تکبر نظیر: کاهش قدرت درک، ارائه تحلیل های نامناسب و نگاه نادرست به حقایق اشاره گردیده است. اگر انسان دچار تکبر پنهان شود، دیگر تحلیل ها و موضع گیری های او ناشی از اندیشه و تفکر نخواهد بود.
مطالعه کتاب حاضر که ما را با لایه های عمیق تر مباحث اخلاقی آشنا می کند، در درجه اول می تواند با کمک کردن به کشف و برطرف کردن عیوب پنهان، موانع رشد معنوی ما را برطرف کند و در درجه دوم، می تواند با ارتقای تحلیل ها و دیدگاه های ما در مسائل مختلف اجتماعی، تلاش های ما برای رشد جامعه را قرین توفیقات بیشتری نماید.
خواندن کتاب « رهایی از تکبر پنهان» را که به قلم علیرضا پناهیان به نگارش درآمده به علاقه مندان حوزه اخلاق اسلامی توصیه می کنیم.