اهدای 2 زیارت‌نامه نفیس 127 ساله به مرکز اسناد آستان قدس رضوی
۱۴۰۴-۰۲-۳۱
دو سند مذهبی نفیس با موضوع «زیارت‌نامه حضرت ابوالفضل‌العباس (ع)»، با قدمت ۱۲۷ساله، توسط شیرین سمندر علی، به مرکز اسناد آستان قدس رضوی، اهدا شد.
اهدای 2 زیارت‌نامه نفیس 127 ساله به مرکز اسناد آستان قدس رضوی

مهدی خانی زاده، مسئول امور طبقه‌بندي و فهرست‌نويسي اسناد سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، در‌خصوص  این دو زیارت‌نامه‌نفیس، به خبرنگار ما، گفت: این دو زیارت‌نامه طوماری در ابعاد 31 در 44 سانتی‌متر به خط نسخ زیبا توسط سید اسدالله خوانساری در سال 1319 هجری قمری بر روی پارچه، نگارش‌یافته است
وی، افزود: این زیارت‌نامه‌ها، دارای آرایش هنری شامل کتیبه در صدر، جدول‌کشی حاشیه‌ها و تذهیب بین خطوط با آب‌طلا و شنگرف است که به سفارش یکی از علمای وقت به نام «شیخ محمدحسن» توسط خوانساری، با عبارت انتهایی «ابن محمدکاظم اسدالله الموسوی نسباً و الخوانساری اصلاً و القمی مسکناً»، نوشته شده است.

معرفی کاتب زیارت‌نامه‌ها
خانی زاده، اظهار کرد: خوانسار از زمان‌های دور تا کنون، یکی از مراکز اصلی خوشنویسی در ایران بوده است، حتی بسیاری از این خوشنویسان این منطقه، کاتبان اصلی دربار شاهان به‌خصوص شاهان قاجاری، بوده‌اند.
وی، ادامه داد: امروزه در بیشتر موزه‌های داخل و خارج کشور، نسخه‌های فراوانی از این خوشنویسان وجود دارد که به خوشنویسی قرآن کریم و زیارت‌نامه‌ها و دیگر متون مذهبی می‌پرداختند
سید اسدالله خوانساری، نیز از جمله این خوشنویسان بوده است.  
مسئول امور طبقه‌بندي و فهرست‌نويسي اسناد آستان قدس رضوی، گفت: اسدالله بن محمدکاظم خوانساری قمی، از فضلای اوایل قرن چهاردهم هجری قمری بوده است. او خطوط نسخ و ثلث را خوش می‌نوشت و به «اشرف الکتاب»، ملقب بود.
وی افزود: کتابت نسخه‌های خطی «انیس المقلدین» آیت‌الله‌العظمی سید ابوالحسن اصفهانی، «مجمع الاحکام» میرزامحمد حسن بن عبدالرحیم حایری و «مفتاح السعاده»، تألیف میرزامحمد علی شاه‌آبادی، از جمله آثار این خوشنویس، بوده است.

اهدای میراث خانوادگی
خانی زاده، بیان کرد: شیرین سمندر علی، اهداکننده این دو سند مذهبی، از نوادگان میرزاعلی خان علوالملک (1314-1242 شمسی) است
به گفته این بانوی نیک‌اندیش، میرزاعلی خان در دوره مظفرالدین‌شاه قاجار، منشی مخصوص و همچنین در دوره ناصرالدین‌شاه، مدتی منصب ریاست کابینه پست و تلگراف را، عهده‌دار بوده است
گفتنی است، اهل تاریخ و فرهنگ می‌توانند اسناد تاریخی و مذهبی از جمله اسناد کهن خاندانی خود را به مرکز اسناد آستان قدس رضوی در مشهد مقدس اهدا و به حفظ و نگهداری این اسناد ارزشمند برای آیندگان و شناخت تاریخ‌گذشتگان توسط محققان، کمک کنند.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
سایت آستان نیوز
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید