شاه مرادی زاده
ظلمی که هر روز در حق علی(ع) مرتکب می‌شویم
۱۳۹۵-۰۶-۲۵
بزرگ‌ترین قصور ما به عنوان شیعه نخواندن، ندانستن و نگفتن معارف و سخنان علی(ع) است. قصوری که به خاطر آن شایسته مجازات هستیم.
ظلمی که هر روز در حق علی(ع) مرتکب می‌شویم
ظلمی که هر روز در حق علی(ع) مرتکب می‌شویم
بزرگ‌ترین قصور ما به عنوان شیعه نخواندن، ندانستن و نگفتن معارف و سخنان علی(ع) است. قصوری که به خاطر آن شایسته مجازات هستیم.


«سپاس خداوندى را که سخنوران از ستودن او عاجزند، و حسابگران از شمارش نعمت‌هاى او ناتوان، و تلاشگران از اداى حق او درمانده‌اند. خدایى که افکار ژرف اندیش، ذات او را درک نمى‌کنند و دست غواصان دریاى علوم به او نخواهدرسید. پروردگارى که براى صفات او حدّ و مرزى وجود ندارد و تعریف کاملى نمى‌توان یافت و براى خدا وقتى معین، و سر آمدى مشخص نمى‌توان تعیین کرد. مخلوقات را با قدرت خود آفرید، و با رحمت خود بادها را به حرکت درآورد و به وسیله کوه‌ها اضطراب و لرزش زمین را به آرامش تبدیل کرد».

«سر آغاز دین، خداشناسى است و کمال شناخت خدا، باور داشتن او، و کمال باور داشتن خدا، شهادت به یگانگى اوست و کمال توحید (شهادت بر یگانگى خدا)اخلاص، و کمال اخلاص، خدا را از صفات مخلوقات جدا کردن است، زیرا هر صفتى نشان مى‌دهد که غیر از موصوف، و هر موصوفى گواهى مى‌دهد که غیر از صفت است، پس کسى که خدا را با صفت مخلوقات تعریف کند او را به چیزى نزدیک کرده، و با نزدیک کردن خدا به چیزى، دو خدا مطرح شده و با طرح شدن دو خدا، اجزایى براى او تصور نموده و با تصور اجزا براى خدا، او را نشناخته است.

و کسى که خدا را نشناسد به سوى او اشاره مى‌کند و هر کس به سوى خدا اشاره کند، او را محدود کرده، به شمارش آورده و آن کس که بگوید «خدا در چیست» او را در چیز دیگرى پنداشته است، و کسى که بپرسد «خدا بر روى چه چیزى قرار دارد» به تحقیق جایى را خالى از او در نظر گرفته است، در صورتى که خدا همواره بوده، و از چیزى به وجود نیامده است.

با همه چیز هست، نه اینکه همنشین آنان باشد، و با همه چیز فرق دارد نه اینکه از آنان جدا و بیگانه باشد. انجام دهنده همه کارهاست، بدون حرکت و ابزار و وسیله، بیناست حتى در آن هنگام که پدیده‌اى وجود نداشت، یگانه و تنهاست، زیرا کسى نبوده تا با او انس گیرد، و یا از فقدانش وحشت کند».
مطلب بالا چهار پاراگراف از اولین خطبه‌ای بود که در نهج‌البلاغه از حضرت علی(ع) نقل شده است. اما این سخنان قصار و بی‌نظیر در کدام کتاب درسی، کدام منبر، کدام مسجد، کدام رسانه، از طریق کدام ابزار ارتباطی سنتی و مدرن به مردم گفته شده است؟ بزرگ‌ترین قصور ما به عنوان شیعه نخواندن، ندانستن و نگفتن این معارف و سخنان است. قصوری که به خاطر آن شایسته مجازات هستیم.

امام رضا (ع) فرمود: خدا رحمت کند کسی را که این امر ولایت ما را زنده می‌سازد پرسیده شد امر شما چگونه زنده می‌شود فرمود علوم و معارف و احادیث ما را فرا گرفته و به دیگران بیاموزد زیرا مردم اگر با زیبایی‌های سخنان ما آشنا گردند از ما پیروی خواهند‌نمود.(بحارالانوار جلد 2 صفحه 30 )

اگر مردم با زیبایی سخنان ائمه(ع) آشنا شوند از آنها پیروی می‌کنند و اینکه مردم ایران بیشتر شیعه هستند به این دلیل است که سخن ائمه(ع) را از طریق امامزادگان و فرستادگان ائمه(ع) به ویژه با حضور امام رضا(ع) در میان خودشان، شنیده‌اند.

ترویج دین و محبت اهل بیت(ع) کار سختی نیست فقط باید سخنان و معارف ائمه (ع) به جای تعریف کردن خواب، گفتن داستان‌هایی که در صحت آنها شک وجود دارد، استفاده ابزاری از منبر و حضور مردم در مراسم مذهبی، تهمت زدن به دیگران و ... برای مردم گفته شود.


http://iqna.ir/fa/news/3529819/ظلمی-که-هر-روز-در-حق-علیع-مرتکب-می‌شویم
منبع:
http://iqna.ir/fa/news/3529819/ظلمی-که-هر-روز-در-حق-علیع-مرتکب-می‌شویم
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید