صدیقه طاهره از نگاه معصومین(ع)
فاطمه(س) از نگاه امام امیرالمومنین(ع)
در آخرین لحظات عمر مبارک حضرت فاطمه(س) وصایاى خویش را به همسرشان مى نمودند که ((اى پسرعمو! تو هرگز مرا در دوران زندگى دروغگو وخائن نیافتى و هرگز با فرمانت مخالفت نکردم.)) على(ع) که شاهد درگذشت تنها یاور و تسلى بخش خود است, مى فرماید: ((پناه به خدا! تو داناتر و پرهیزگارتر و گرامى تر و نیکوتر از آنى که من به جهت مخالفت کردنت با خود, تو را نکوهش کنم. دورى از تو و احساس فراقت برمن گران خواهد بود ولى گریزى از آن نیست. به خدا سوگند! با رفتنت مصیبت رسول خدا(ص) را برمن تازه کردى. انالله و اناالیه راجعون از این مصیبت بزرگ و دردناک و تاءثرآور و حزن انگیز!))(1)
دقت درکلام على(ع) در این لحظات شدت علاقه و احترامش را به فاطمه(س) مى رساند. در نگاه امام على(ع) فاطمه در چنان مرتبه والایى از زهد و خداترسى و عمل به احکام الهى قرار دارد که تصور مخالفت او با همسرش ممکن نیست. حضرت على(ع) در پاسخ به ادعاهاى بى اساس معاویه مبنى بر فضایل امویان در نامه اى مى نویسد: ((... دو سید جوانان اهل بهشت از ماست و ((صبیه النار)) از شماست, کودکانى که نصیب آنان آتش گردید. بهترین زنان جهان از ماست. و ((حماله الحطب)) آنکه هیزم کشد براى دوزخیان از شماست. این فضلیت ها از ماست و آن فضیلت ها از شماست...))(2)
در شعرى که به ایشان منسوب است, مى فرماید: ((من به فاطمه و فرزندانش مباهات مى کنم! آن گاه به رسول خدا(ص) افتخار مى کنم در آن هنگام که فاطمه را به همسرى من درآورد.))(3) شخصیت والایى چون حضرت على(ع) به همسرى بانوى جهان افتخار مى کند و همسرى با او را ملاک برترى خود و شایستگى اش بر رهبرى اسلام مى داند.
فاطمه(س) از نگاه امام رضا(ع)
امام رضا(ع) از اجداد گرامیش نقل مى کند که پیامبر(ص) به على(ع) فرمودند: سه فضیلت به تو داده شد که به من داده نشده است. على(ع) عرض کرد: چه چیزهایى به من داده شده است؟ فرمود: تو پدر زنى چون من دارى که من چنین پدر زنى ندارم, همسرى چون فاطمه به تو داده شده که به من داده نشده است, حسن و حسین به تو داده شده که به من داده نشده است.(4)
امام رضا(ع) از پدران بزرگوار خود از رسول خدا(ص) نقل مى کند که پس از ازدواج على و فاطمه(علیهما السلام) خداوند عزوجل فرمودند: ((اگر على(ع) را نمیآفریدم براى دخترت فاطمه همتا و همسرى در روى زمین یافت نمى شد.))( 5)
فاطمه(س) از نگاه امام مهدى (عج)
حضرت بقیه الله(عج) فرمودند: ((دختر رسول خدا فاطمه(س) براى من سرمشق و الگوى نیکویى است.))(6)
امام مهدى(ع) که با ظهور خویش عالم را متحول مى سازد, حضرت فاطمه(س) را الگوى عملى و حکومتى خویش مى شمرد و این, حکایت از مقام عظماى بانوى عالم, حضرت زهرا(س) دارد،آنچه مطرح شد, قطره اى از دریاى وجود فاطمه(س) بود. به این امید که در قیامت ما را مشمول عنایت و شفاعت خود قرار دهد.
1 ـ فاطمه الزهرا من المهد الى اللحد, ص 609 و ;610 روضه الواعظین, ص 151.
2 - نهج البلاغه, نامه 28.
3 ـ دیوان امام على ابن ابى طالب(ع), محمدعبدالرحمن عوض, ص 65.
4 ـ مسندالرضا, ج 1, ص 119, حدیث 81.
5 ـ همان, ج 1, ص 141, حدیث 177.
6 ـ اهم منابع از کتب روایى و مذهبى بوده است. بویژه اصول کافى و بحارالانوار و مجلات پیام زن و آینه عصمت. http://www.aviny.com