آداب حضور در عزای ثارالله (ع)
۱۳۹۴-۰۹-۰۱
خواندن این نماز و روزه داشتن روزش موجب امنیّت است و کسی که این عمل را انجام دهد، گویا تمام سال بر کار نیک مداومت داشته است .

پیش از ظهور اسلام عرب، جنگ در این ماه را حرام می‌دانست و ترک مخاصمه می‌کرد؛ لذا از آن زمان این ماه بدین اسم نامگذاری شد. و روز اول محرم را اول سال قمری قرار دادند.

اما پس از اسلام و واقعه عاشورا این ماه برای شیعیان حال و هوای خاصی دارد، این ماه ماهِ حزن و اندوه اهل بیت (ع) و پیروان آنها است.

از امام رضا (ع) نقل است که فرمودند: «وقتی محرم فرا می‌رسید، پدرم خندان دیده نمی‌شد، حزن و اندوه تا پایان دهه‌ اول بر او غالب بود و روز عاشورا، روز حزن و مصیبت و گریه ایشان بود.»

همچنین ایشان درباره‌ عاشورا می‌فرمایند: «کسی که عاشورا روز مصیبت و اندوه و گریه‌اش باشد، خداوند قیامت را روز شادمانی و سرور او قرار خواهد داد.»

برای شب نخست این ماه به عنوان دیباچه و ورود به ماه عزای حسینی اعمالی است که مختصرا به آنها اشاره می شود.

این شب چند نماز دارد که یکی از آنها به این شرح است: دو رکعت، که در هر رکعت بعد از حمد 11 مرتبه سوره‌ توحید خوانده شود.

در فضیلت این نماز چنین آمده است: «خواندن این نماز و روزه داشتن روزش موجب امنیّت است و کسی که این عمل را انجام دهد، گویا تمام سال بر کار نیک مداومت داشته است.»

و نیز احیای این شب و نیایش و دعا در کتب معتبری همچون مصباح المتهجد و بحارالانوار تاکید شده است.

اما برای روز نخست این ماه نیز اعمال مورد توصیه است از آن جمله: روزه این روز؛ از امام رضا (ع) روایت شده است: «آن کس که این روز را روزه بدارد، خداوند دعایش را اجابت می‌کند، همانگونه که دعای زکریا (ع) را اجابت کرد.»

پیامبر اکرم (ص) در این روز دو رکعت نماز می خواندند و پس از آن سه بار این دعا را قرائت می کردند: اللّهم انت الاله القدیم و هذه سنةٌ جدیدةٌ فاسئلک فیها العصمة من الشیطان و القوَّة علی هذه النّفس الامّارة بالسُّوء»؛ بارالها! تو خدای قدیم و جاودانی و این سال، سال نو است، از تو می‌خواهم که مرا در این سال از شیطان حفظ کنی و بر نفس اماره (راهنمایی کننده) به بدی پیروز سازی.

در مفاتیح الجنان شیخ عابس قمی این دعا مفصل تر ذکر شده است.

در روز دوم محرم کاروان امام حسین (ع) در سال 61 هجری وارد سرزمین کربلا شد و با ممانعت لشکر حرّ مجبور به توقّف در آنجا گردید.

روز سوم محرم روزی است که حضرت یوسف (ع) از زندان آزاد شد و در آن روز سپاه عمر بن سعد وارد کربلا شد.

درباره روز سوم محرم از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است: «هر کس در این روز روزه بگیرد، خداوند دعایش را اجابت کند.»

در روز هفتم محرم نیز روزه گرفتن مستحب است.

منابع:

بحارالانوار

مفاتیح الجنان

وسائل الشیعه

http://qudsonline.ir
برچسب‌ها:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید