عاشورا در کلام حضرت امام خمینی(ره)(3)
۱۳۹۴-۰۹-۰۷
انگیزه های قیام عاشورا

علل و انگیزه های قیام عاشورا از مباحث مهم در تحلیل حماسه حضرت اباعبدا... الحسین(ع) است. امام خمینی(ره) در این باره می فرمایند: «درصدر اسلام، پس از رحلت پیامبر(ص) پایه گذار عدالت و آزادی، می رفت که با کج روی های بنی امیه اسلام در حلقوم ستمکاران فرو رود و عدالت در زیر پای تبهکاران نابود شود که سید الشهدا(ع)، نهضت عظیم عاشورا را بر پا نمود.» (صحیفه نور، ج۴، ص:۱۰۰)

و در جایی دیگر می گویند: «سید الشهدا(ع)، از همان روز اول که قیام کردند برای این امر، انگیزه شان اقامه عدل بود. فرمودند که می بینی که معروف عمل نمی شود و منکر عمل می شود. انگیزه این است که معروف را اقامه و منکر را از بین ببرد. انحرافات همه از منکرات است، جز خط مستقیم توحید هرچه هست منکرات است. این ها باید از بین برود و ما که تابع حضرت سید الشهدا هستیم باید ببینیم که ایشان چه وضعی در زندگی داشت. قیامش، انگیزه اش نهی از منکر بود که هر منکری باید از بین برود.» (صحیفه نور، ج۸، ص:۱۲)

ایشان در همین زمینه می افزایند: «مکتبی که می رفت با کج روی های تفاله جاهلیت و برنامه های حساب شده احیای ملی گرایی و عروبت با شعار «لاخبر و لاوحی نزل» محو و نابود شود و از حکومت عدل اسلامی یک رژیم شاهنشاهی بسازد و اسلام و وحی را به انزوا کشاند که ناگهان شخصیت عظیمی که از عصاره وحی الهی تغذیه و در خاندان سید رسل، محمد مصطفی(ص) و سید اولیا علی مرتضی(ع) تربیت و در دامان صدیقه طاهره(س) بزرگ شده بود قیام کرد و با فداکاری بی نظیر الهی خود واقعه بزرگی را به وجود آورد.» (صحیفه نور، ج۱۲، ص:۱۸۱)

خراسان - مورخ پنج شنبه 1391/09/02 شماره انتشار 18275

نویسنده: محمدعلی ندائی culture@khorasannews.com

ارسال متن: محمد مشایخی
برچسب‌ها:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید