عاشورا در کلام حضرت امام خمینی(ره)(5)
۱۳۹۴-۰۹-۰۷
معنای «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا»

حضرت امام(ره) در پرتو تحلیل خود از عاشورا در تبیین جمله معروف «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» می فرمایند: این کلمه «کُلٌ یَومٍ عَاشُورَا و کُلٌ أرضٍ کَربَلاء» یک کلمه بزرگی است که اشتباهی می فهمند. آن ها خیال می کنند که یعنی هر روز باید گریه کرد! لکن این محتوایش غیر از این است.

کربلا چه کرد، ارض کربلا در روز عاشورا چه نقشی را بازی کرد، همه زمین ها باید آن طور باشند. نقش کربلا این بود که سید الشهدا- سلام ا... علیه- با چند نفر جمعیت و عدد معدود، آمدند کربلا و ایستادند در مقابل ظلم یزید و در مقابل دولت جبار. در مقابل امپراتور زمان ایستادند و فداکاری کردند و کشته شدند، لکن ظلم را قبول نکردند و شکست دادند یزید را. همه جا باید این طور باشد. همه روز هم باید این طور باشد. همه روز باید ملت ما این معنا را داشته باشد که امروز روز عاشوراست و ما باید مقابل ظلم بایستیم؛ و همین جا هم کربلاست و باید نقش کربلا را ما پیاده کنیم، انحصار به یک زمین نداشته؛ انحصار به یک افراد نداشته. قضیه کربلا منحصر به یک جمعیت هفتاد و چند نفری و یک زمین کربلا نبوده. همه زمین ها باید این نقشه را اجرا کنند و همه روزها غفلت نکنند.» (صحیفه نور، ج۱۰، ص: ۱۲۲-۱۲۴)





Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

خراسان - مورخ پنج شنبه 1391/09/02 شماره انتشار 18275

نویسنده: محمدعلی ندائی culture@khorasannews.com

ارسال متن: محمد مشایخی
برچسب‌ها:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید