مناجات و سخنان امام جواد(ع)؛ نقشه راه سبک زندگی اسلامی
۱۳۹۴-۰۸-۳۰
مناجات و سخنان امام جواد(ع)؛ نقشه راه سبک زندگی اسلامی

گروه اندیشه: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه فعالیت‌های مسجد باید در جهت گسترش سبک زندگی اسلامی و تحقق آن در جامعه باشد به بیان سخنان امام جواد(ع) در این موضوع پرداخت و گفت: مناجات و سخنان امام جواد(ع)، نقشه راه سبک زندگی اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حسن رحیم‌پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم اختتامیه هشتمین دوره اندیشه‌های آسمانی که صبح امروز، 22 شهریورماه در تالار ابن هیثم پردیس شهید بهشتی در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، با بیان اینکه فعالیت‌های مسجد باید در جهت گسترش سبک زندگی اسلامی و تحقق آن در جامعه باشد به بیان سخنان امام جواد(ع) در این موضوع پرداخت.

اولین نکته‌ای که رحیم‌پورازغدی به ‌آن اشاره کرد، مناجات امام جواد(ع) بود که وی در توضیح آن بیان کرد: این مناجات مانیفیست یک انقلاب بزرگ جهانی، تبیین مسیر شیعه اصیل در مقابل شیعه سازش‌کار و اسلام ناب در مقابل اسلام آمریکایی و اسلام عباسی آن دوران است.

سخنان امام جواد(ع) هدف وظیفه ما را مشخص می‌کند

وی در تبیین مناجات امام جواد(ع) ادامه داد: شکایت امام جواد(ع) به خداوند از کشته‌شدن عدالت، برقراری ظلم، بسته‌شدن راه‌های زندگی سالم و رشد و تعالی مردم مواردی است که امام جواد(ع) از آن‌ها به خداوند شکایت می‌کند که این موارد نه تنها هدف بلکه وظیفه ما را در سطوح محلی، ملی و جهانی مشخص می‌کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز کرد: بر اساس سخنان امام جواد(ع) هر کسی به سهم خود باید در جهت رفع ظلم، برقراری عدالت و فراهم کردن مسیر در زندگی سالم و رشد تعالی مردم گامی بردارد.

پوشاندن حق و مبارزه با صداقت و راستی از دیگر مواردی بود که وی در تبیین مناجات امام جواد(ع) به آنها اشاره کرد و در ادامه گفت: یکی دیگر از مواردی که امام جواد(ع) از آن شکایت می‌کند، مغلوب شدن گفتمان نیکوکاری و جوانمردی در جامعه است که این بیانات ایشان نیز هدف و وظیفه ما را گوشزد می‌کند.

شکایت امام جواد(ع) از گسترش بدی‌ها

رحیم‌پورازغدی در بیان ابعاد دیگر مناجات امام جواد(ع) گفت: امام در مناجات خودشان از گسترش بدی‌ و افتخار به آن، نابودی خط هدایت و تلاش حکومت در رشد فساد و یاری به کفر شکایت می‌کند که ما نیز باید بر همین اساس اهداف و حوزه فعالیت‌های خود را تعیین کنیم و در جهت مبارزه با این موارد گام برداریم.

وی اضافه کرد: امام در بخشی از مناجات خودشان برای رهایی مظلومان از تحت حکومت مستکبران و دیکتاتورها، ریشه کن شدن ظلم، تسکین اشک‌ها و ناله‌های انسان‌ها و شادی آن‌ها دعا می‌کنند که ما نیز باید در جهت همین اهداف یعنی مبارزه با ظلم، دفاع از مظلوم و از بین بردن بدی‌ها تلاش کنیم.

دعای امام جواد(ع) برای از بین رفتن فقر، تأمین امنیت و آرامش همه پناهندگان و آوارگان در جهان مواردی بود که عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به آنها اشاره کرد و توضیح داد: همه دعاهای امام جواد(ع) سیاسی و در دفاع از حقوق انسان‌ها و ظلم و بی‌عدالتی است.

توجه امام جواد(ع) به رابطه عاطفی بین نسل‌ها

وی در ادامه تبیین سبک زندگی اسلامی از دیدگاه امام جواد(ع) اظهار کرد: توجه به رابطه عاطفی، احساسی و انسانی بین نسل‌های قبل و نسل‌های بعد و اشاره به مشکل تنهایی بشر از مواردی دیگری است که امام هشتم شیعیان در ضمن مناجات خود آنها را مورد توجه قرار داده‌اند.

رفع غم و اندوه از همه انسان‌ها، برقراری آشتی و صلح، الگو قرار گرفتن قرآن در زندگی، تبدیل پراکندگی رفع اختلافات و جنگ و تفاهم انسان‌ها بر حقوق نیز از دیگر مواردی بود که رحیم‌پورازغدی با اشاره به مناجات امام جواد(ع) به بیان آنها پرداخت و گفت: اختلافی که امام برای از بین رفتن آن دعا می‌کنند، اختلاف به معنای نزاع و جنگ است که همه آنچه امام جواد(ع) به آن‌ها اشاره کرده بودند در زمان ظهور امام زمان(ع) اتفاق خواهد افتاد و ما نیز باید در راستای زمینه‌سازی برای ظهور به سهم خودمان گام برداریم.

وی با اشاره به حدیث دیگری از امام جواد(ع) به بیان مؤلفه‌های دیگر سبک زندگی پرداخت و گفت: انصاف با دیگران هر چند به ضرر خود انسان باشد، همدلی با خدا، داشتن انگیزه معنوی در شئون زندگی، همدردی مردم و بی‌تفاوت نبودن به آن‌ها مؤلفه‌های سبک زندگی اسلامی از دیدگاه امام جواد(ع) به‌شمار می‌رود.

مسئولان درس بگیرند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نامه امام جواد(ع) به حاکم مالیاتی حکومت اسلامی که انسان درستکاری بود، توضیح داد: امام جواد(ع) در این نامه به آن شخص می‌فرمایند «دستاورد مسئولیت تو تنها همان مقدار است که به مردم خدمت کرده‌ای و بدان خدای عزوجل از کوچکترین تصمیمات تو سؤال خواهد کرد».

وی در همین موضوع ادامه داد: آن حاکم مالیاتی پس از نامه امام جواد(ع) به همان مقدار که در توان مردم بود از آن‌ها مالیات گرفت و با همه آن‌ها با مهربانی برخورد کرد لذا باید مسئولان کشور هم از این رفتار درس بگیرند و به مشکلات مراجعه‌کنندگان رسیدگی کنند.

رحیم‌پورازغدی با اشاره به حدیث امام جواد(ع) گفت: هر کسی وجودش برای دیگران مفیدتر باشد، نزد خدا محبوب‌تر و به خدا نزدیک‌تر است و در روایت دیگری ملاک بهشتی بودن را کمک به دیگران و ملاک جهنمی بودن بی‌توجهی به دیگران و انداختن بار خود بر دوش دیگران می‌دانند.

وی در پایان با اشاره به روایت دیگری بیان کرد: اینکه افرادی برای رفع مشکلات خود به کسی مراجعه کنند، نعمت خدا و لطف او به آن شخص است تا مشکلات دیگران را برطرف کند.

منبع: http://www.iqna.ir/FA/province/News/3362118
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید